Demonstrasjonen i Bergen foregikk på Torgallmenningen. Det var amper stemning, og flere politipatruljer ble sendt til stedet, opplyste Vest politidistrikt i 16-tiden lørdag.

– Det var tilløp til slåsskamper, og politiet måtte skille partene fysisk. Tyrkere og syrere hadde gått i klinsj. Det var også flere politiske grupperinger representert, sier operasjonsleder Tatjana Knappen til VG.

Det var ikke meldt fra om demonstrasjonen på forhånd, ifølge politiet.

Knappen sier at de har god dialog med de ansvarlige bak markeringen.

– Det løste seg greit til slutt, og det ble ingen pågripelser, sier hun til NTB.

Stor demonstrasjon i Oslo

I hovedstaden gikk det rolig for seg, men svært mange demonstranter hadde møtt opp for å protestere. Politipatruljene på stedet beskrev stemningen som god.

Ifølge arrangøren var det 3.600 personer til stede. De gikk i tog fra Oslo S til Utenriksdepartementet. Der ble det holdt flere appeller.

«Fordøm massakren mot kurdere i Tyrkia» og «Stopp Tyrkias krig mot kurderne» var blant oppfordringene på demonstrantenes plakater.

Også i en rekke andre europeiske storbyer var det lignende demonstrasjoner lørdag. I København, Stockholm, Paris, Strasbourg, Frankfurt, Aten og flere andre steder protesterte titusenvis av kurdere mot offensiven.

Tyrkia får kritikk

Tyrkiske styrker gikk onsdag denne uken inn i områder nordøst i Syria med mål om å knuse den kurdiske YPG-militsen, som tyrkiske myndigheter anser som terrorister som står i ledtog med den tyrkiske PKK-geriljaen.

Den arabiske ligaen har bedt Tyrkia om å stanse offensiven, og USAs forsvarsminister Mark Esper sa fredag at han var skuffet over avgjørelsen om å gå inn i Syria. Han mener Tyrkia handlet «impulsivt».

(©NTB)