Gå til sidens hovedinnhold

Den stødige pyramiden

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg stiller meg først og fremst undrende til medias fremstilling av at Vedum «sliter i kraftig motbakke».

Når man leser dagens innlegg i VG, Vedums grunnleggende og helhetlige svar på siste dagers kritikk i media, får jeg motsatt inntrykk av Sp og Vedums politikk. Spesielt med tanke på at Sp blir fremstilt som miljøverstinger.

For meg fremstår Sp som det eneste partiet som tenker lengre enn sin egen nesetipp. Symboltiltak og popularistiske ytringer hjelper på meningsmålingene. Det hjelper dessverre ikke på en bærekraftig utvikling, som nødvendigvis må strekke seg lengre enn til valgdagen, to måneder frem i tid.

Hvis vi skal stoppe oljeproduksjon i Norge, vil produksjon for eksempel flyttes til andre deler av verden, og utslippene blir atskillig større. Hydro produserer aluminium med 75 prosent mindre utslipp av karbondioksid, per i dag. Ref. Vedum i dagens utgave av VG.

Vedum snakker om egen kontroll i eget land. Vi har alt vi trenger for et billig klimavennlig industrieventyr, i Norge.

Den dagen vi kutter produksjon i eget land, vil andre land overta, med langt større utslipp, og derav langt større forurensing.

Vel, det er i motbakke det går oppover. Det gjenstår å se hvem som kommer høyest opp, og hvem som kommer først opp.

Den høyeste pyramiden bygges på det bredeste fundamentet. Sp med Vedum i spissen, har etter mitt syn, det absolutt bredeste fundamentet, og vil på sikt kunne bygge den høyeste pyramiden.

Det vil si, en politikk som tar hele Norge i bruk, der beredskap, skole, barnehager og strukturen generelt er nær folket, der industrien og landbruket utvikler seg der det allerede er etablert produksjon, der byer bygges av distriktene, og der fornying og etablering skjer i samsvar med miljø og beskaffenhet.

Kommentarer til denne saken