Gå til sidens hovedinnhold

Denne akevitt-tabben gjør mange nordmenn

Artikkelen er over 1 år gammel

Kjenner du deg igjen?

(NETTAVISEN): Jula nærmer seg og for mange nordmenn betyr det en gjensmak med akevitt. En undersøkelse utført av Opinion, på vegne av Gilde Juleaquavit, forteller at dette brennevinet først og fremst forbindes med nettopp jula.

Undersøkelsen er utført blant 300 personer som kjøper eller drikker akevitt minst én gang i året. 66 prosent dem svarer at de «i sterk grad» forbinder akevitt med jula, og 86 prosent av dem drikker akevitt til middagen på julaften.

– De siste årene har det vist seg at akevitten har blitt den nye konjakken for stadig flere nordmenn, men fortsatt er den aller mest populær i disse juletider, sier Halvor Heuch, fagdirektør i Nittedalsfirmaet Arcus, i en pressemelding.

Han forteller også at det fortsatt er mange nordmenn som ikke konsumerer akevitt på optimalt vis.

– En vanlig feil mange gjør, er å slenge akevitten i fryseren før servering. Problemet med dette er at smaken forsvinner når akevitten blir for kald. Akevitt smaker best og mest ved en temperatur på 18 grader og dette oppnås ved å sette den i kjøleskapet 30 minutter før servering, forteller Heuch.

Han deler også et par andre tips:

– Akevitt bør ikke serveres i et tradisjonelt snapseglass, men i et tulipanformet glass hvor duften får mulighet til å utfolde seg. Sjenk aldri høyere enn til den bredeste delen av glasset. Da får brennevinet den rette mengden oksygen, som gjør at aroma frigis og gir akevitten en bedre smak.

Kommentarer til denne saken