Gå til sidens hovedinnhold

Denne duoen skal lede Gratangen de neste fire årene

Artikkelen er over 1 år gammel

To partier har blitt enige om en politisk plattform.

Torsdag ble det endelige utfallet av kommunestyrevalget i Gratangen klart. Senterpartiet og Tverrpolitisk liste for Gratangen har nemlig inngått samarbeid. Det melder partiene i ei pressemelding.

– Gratangen Sp og Tverrpolitisk liste for Gratangen har hatt flere møter hvor vi har gått gjennom valgresultat, valgprogram og krav fra begge partier for videre samarbeid. Avtalen går ut på å danne flertall i kommunestyregruppa og andre utvalg, og samarbeide om saker i kommende periode, heter det i pressemeldinga.

De to partiene skriver at de skal basere sin politikk på et felles verdigrunnlag.

– Vi har tro på innbyggeres og lokalsamfunnets evne til å skape sin egen framtid. Gratangen kommune har behov for en politisk ledelse som vil ta hele kommunen i bruk, bygge samfunnet nedenfra og sikre likeverdige tjenester nær folket.

Med denne avtalen er det også klart hvem som vil utgjøre kommunens øverste politiske ledelse: Anita Karlsen (Sp) blir ordfører, mens Kjetil Fjellheim (TVG) blir varaordfører. Senterpartiet vil dermed få to representanter i henholdsvis formannskap og hovedutvalg, mens Tverrpolitisk liste vil få én.

Kommentarer til denne saken