Det samiske perspektiv

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Hva er det «samiske perspektiv»? Er det en samisk målsetting eller et ønske?

Vi som ikke bekjenner oss til den samiske rase, men antakelig er like mye eller lite samiske, som samelandsideologene, har vanskelig for å forstå dette ordet «samiskperspektiv» og hva det innebærer.

Kvandahl gjør seg til talsmann for samene, han påtar seg offerrollen og lister opp alt det grusomme som er påført samene opp gjennom tidene.

Ja, det er begått urett overfor samene, men det ble begått urett også mot alle fattigfolk på den tiden.

Med hvilken rett stiller Kvandahl seg til doms over alle med «blandet blod» som føler seg veldig komfortabel med å være bare norske statsborgere?

Det er vel ingen hemmelighet at samelandsideologene drømmer om en samisk stat «Sápmi». Det er likevel ingenting som tyder på at den store majoritet av de med varierende grad av samisk herkomst, støtter dette.

Den vanlige nordlending er meget skeptisk til denne «rasetenkningen». Den skaper en uheldig og unødvendig, «Vi og De»-holdning.

Når også særrettigheter som konsultasjonsrett og urfolksrettigheter tas frem i den politiske maktkampen, er det god grunn til bekymring.

Svartedauden gikk hardt ut over de fastboende langs kysten og langt inne i fjordene. Dette førte til at mange gårder lå øde, og derved var lett å slå seg ned på, ved innvandring fra øst. Det betyr ikke at disse innvandrerne var «urfolk» i landet.

Så kjære Narvik-politikere: Narvik kommune trenger ikke navn på språket til alle innvandrere som har kommet, og som kommer i fremtiden.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken