Gå til sidens hovedinnhold

Det ser lysere ut

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er godt å gå inn i påsken med håp om at det verste er bak oss.

Kronikk Dette er en kronikk, skrevet av en ekstern bidragsyter. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdninger.

Norge har klart å få en foreløpig kontroll på pandemien. Det er takket være felleskapets innsats – innsatsen fra regjering, storting, helsedirektorat og folkehelseinstitutt på toppen og ned til alle sammen som vasker hender, spriter berøringsskjermer og handlevogner, holder hjemmeskole, unngår besøk, holder ut og holder sammen!

I Evenes er det fortsatt ved inngangen til påske ingen som er konstatert smittet. Hele vår region er nesten smittefri. Det skal vi være glade for og stolte over. Vi må bare ikke la det bli en unnskyldning for å slakke opp. Smitten er i samfunnet og vi trenger bare se til dødstallene i Sverige for å forstå hvilken god situasjon vi har hos oss.

Kommunestyret vedtok mandag å videreføre karantenen for tilreisende fra store deler av sør-Norge fordi vi mener det er et viktig tiltak for å skjerme vårt lokalsamfunn. Samtidig åpner vedtaket for å holde hjulene i gang i næringslivet og ellers.

Kriseledelsen i Evenes er i beredskap i påsken om noe uforutsett skulle skje, men foreløpig er situasjonen rolig.

Nå har regjeringen varslet en gradvis og forsiktig gjenåpning av blant annet skoler og barnehager i slutten av april. Les mer om dette her. Men det forutsetter at det smittevernfaglig er klart for det. Foreldre og foresatte skal være trygge når de sender barn til skole og barnehage igjen.

I Evenes har våre flinke folk i skolen og barnehagene startet forberedelsene allerede, men det kommer en veileder fra regjeringen over påske som skal fortelle mer nøyaktig hva som må til for å åpne. Vi kan derfor ikke si helt sikkert når åpning blir i Evenes ennå, men alle skal naturligvis få mer informasjon om dette uka etter påske. Det som er helt sikkert er at det nærmer seg. Fra slutten av april vil vi også kunne ønske alle våre hyttegjester velkommen tilbake til Evenes. Det blir bra!

I mens gleder vi oss til noen forhåpentligvis hyggelige påskedager, uansett vær og usikkerhet for jobber og hva fremtiden bringer. Ta ingen sjanser, verken med skredfaren eller virusfaren. Vi står sterkt når vi står sammen, og det er lov å gå tur og møte venner og kjente så lenge man holder nødvendig avstand.

Fortsett å følge alle gode råd fra myndighetene, også i tida som kommer!

God påske!

Kommentarer til denne saken