Det var ikke dette Fylkestinget i Nordland besluttet

Av
DEL

LeserbrevIgjen ser vi kampen om Knut Hamsun blusser opp. Dette var ikke det vedtaket fylkestinget i Nordland besluttet og heller ikke noe Høyre støtter. Nå vil altså fylkesrådet legge ned studiespesialiserende vg1 i Steigen.

Nordland fylkeskommune har en rekke viktige oppgaver. Blant de viktigste er våre videregående skoler og elever. Alle husker kampen som pågikk i fylkestinget, da strukturen til hele fylkets videregående skoler skulle opp til vurdering. Det var mange tøffe kutt og nedleggelser, som førte til fakkeltog, stafetter og avisinnlegg. Samtlige skoler fikk videreført «livets rett» med Høyres alternative budsjett, dessverre ble ikke dette vedtatt. Og flere linjer ble lagt ned.

Det er ikke første gangen fylkesrådet er ute med ljåen for å kutte ned i distriktene. Om man ikke husker feil, så ble fylkestinget enstemmig enige om at blant annet studiespesialisering ved Knut Hamsun VGS avd. Steigen skulle bestå. Det er fylkesrådets oppgave å sette ut i live det flertallet på fylkestinget vedtar, ikke ta det av dage. Det er fylkestinget som er det øverste organet i fylket. Høyre forventer at fylkesrådet følger de vedtak som blir besluttet i fylkestinget. Høyre stiller seg også sammen med Hamarøy- og Steigenværingene i deres frustrasjon over nedleggelsene.Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags