Før sommeren inviterte Haikjeften og Sparebank 1 Nord-Norge til talentkonkurransen Haitanna. Vinneren får 10.000 kroner og muligheten til å opptre på scenen under Haitanna – Heikjeftens festival for de yngste.

Nå er vinneren kåret.

Dette er Haitanna

Haitanna er Haikjeftens alkoholfrie familiearrangement i samarbeid med Sparebank 1 Nord-Norge, lørdag formiddag den 20. august. Hit kommer blant andre Nicolai Ramm, Rockebandet Plopp, Narvik Kulturskole og Bjørnis.

– Vi fikk inn mange søknader til årets Haitann i år. Både gutter og jenter fra 10 til 18 år sendte inn videoer, sanger og opptak, og alle er så flinke! Men vi måtte kåre en vinner, og de som imponerte mest i år var Flere Farger, sier festivalsjef for Haitanna Sofia Arnøy-Arntzen (11).

Imponert over nivået

Som festivalsjef har hun fått være med å velge årets vinner. Med i juryen var også Hjertholm, som var imponert over nivået i distriktet.

– Vi er veldig imponert over nivået på de søknadene vi har fått, og det lover godt for kulturen i årene fremover. Men Flere farger sjarmerte juryen mest i år. I denne søknaden var det ikke bare én, men flere som med en utrolig nerve og innlevelse fremførte sang og dans fra flere av verdenshjørner, sier han i en pressemelding fra Haikjeften.

Dette er Flere farger

Flere farger er et kostnadsfritt kulturtilbud for barn og unge i alder 9- 26 år, der hele verden møtes på en scene. Under Haitanna skal publikum få en liten smakebit på hva de holder på med. Flere farger er barn og unge som møtes ukentlig for å lære sanger og danser fra hele verden. De setter opp årlige forestillinger.

Flere farger imponerte første gang på scenen

Første gang Flere farger opptrådte på Folkets Hus i Narvik i 2017, var det et imponert publikum som gikk ut av dørene. Rektor for Narvik kulturskole, Lars Kristian Jakobsen, sa etter forestillingen at dette showet kunne solgt ut Folkets Hus fem ganger.

– Det er jo helt utrolig, vi har jo nesten hentet dem fra gata. Og så får de til dette. Det viser bare litt av de ressursene vi har her i Narvik. Det er så flott å få vist det fram, sier Jakobsen.

Showet het «Fargespill», og mønstret 30 utøvere som alle var under 25 år. Meningen er å få fram de kulturelle talentene som befinner seg blant innvandrere og flyktninger til Norge. For første gang ble showet gjennomført i Narvik. Og det altså med utøvere bosatt i Narvik, selv om showet opprinnelig startet i Bergen i 2003.

HER KAN DU SE BILDENE FRA DEN FØRSTE FORESTILLINGEN

Bildeserie

Fargespill i Folkets Hus

Fikk festivalsjefjobb på FaceTime

Tradisjonen tro er festivalsjefen for Haitanna en ung innbygger i Narvik-regionen. Sofia Arnøy-Arntzen fikk jobben som festivalsjef på FaceTime med Stein Hjertholm. Av alle som hadde sendt inn en egenprodusert video som søknad til jobben som festivalsjef, falt valget på 11-åringen fra Beisfjord.

SE SOFIA SIN VIDEO HER