Nettavisen: – Stimulering av G-punktet og klitoris samtidig er for mange den ultimate kombinasjonen som gjør orgasmene umulig å holde tilbake, sier Marthe Sørflathen, presseansvarlig i Kondomeriet.

Hun trekker fram sexleketøyet Womanizer, som topper salgslistene til både Nytelse.no og Kondomeriet. Også hos Sinful.no er womanizeren høyt oppe på salgslisten.

Nettavisen har utfordret tre av de største butikkene som selger sexleketøy på hva som er de mest solgte produktene, og listen kan du se litt lenger ned i saken.

Sexolog Siv Gamnes forteller imidlertid til Nettavisen at Womanizer, som er en lufttrykksvibrator, kan bli for kraftig for noen, men være helt super for andre.

– Det er en dyr investering, så det kan være smart å ikke begynne med den dyreste og mest avanserte med en gang. Begynn forsiktig med et enkelt sexleketøy, det kan være spennende nok, anbefaler hun.

Ikke bare positivt

Ikke alle tenker over at et sexleketøy ikke nødvendigvis bare har en positiv effekt, selv om mange kvinner og menn er glad i bruke hjelpemidler enten alene eller med partner.

– Det er kanskje ikke så positivt når du skal ha sex med partner, om kroppen er vant til å få kraftigere stimulering fra et sexleketøy, sier Gamnes, og legger til:

– Man er ikke født med et behov for å ha sexleketøy, det er et behov man skaper ved å bruke det og venne seg til den typen stimulering.

Mange kvinner sliter imidlertid med å få orgasme, og om dette er tilfellet kan Gamnes gjerne anbefale å forsøke et sexleketøy.

– Det kan brukes til å prøve å lokke fram en orgasme. Når man først har funnet nøkkelen til hvordan man skal få orgasme, tror jeg det er lettere å få det til både med partner og på egen hånd uten hjelpemiddel, sier hun.

Les også: Sju tips som spriter opp sexlivet (+)

Dette er de mest populære sexleketøyene blant nordmenn akkurat nå:

1. Womanizer

Womanizer har blitt stadig mer populært blant kvinner, og den stimulerer klitoris med lufttrykk i stedet for vibrasjoner. Noen typer stimulerer også G-punktet samtidig.

– Ingen over, ingen ved siden! Den kommer i flere forskjellige utgaver, og er helt vanvittig populær! Jeg har ikke sett lignende engasjement siden rabbitvibratoren, sier Tonje W. Olsen, nettredaktør i Nytelse.no.

Hun legger til at de selger tusenvis av disse, og kvinner står i kø for å sikre seg de nyeste modellene.

Heller ikke hos Kondomeriet mangler det på interessen.

– I 2018 solgte vi faktisk Womanizer til hele 414 ulike kommuner i Norge! Det sier litt om hvor populært dette sexleketøyet har blitt, sier Sørflathen.

Hun forteller at Womanizer er kjent for å bruke trykkbølger i stedet for vibrasjoner, og fungerer dermed helt annerledes enn en vibrator.

– Den lille silikonhetten tres rundt klitoris hvor den lager et lite vakuum som «sutter» på klitoris. Trykkbølgene stimulerer alle 8000 nervetrådene i klitoris, noe som lettere kan gi orgasme, forklarer hun.

Lufttrykksvibrator er også populær hos Sinful.

– Kundenes favoritt er uten tvil Womanizer Premium Klitorisstimulator, som stimulerer kvinnen ved hjelp av pirrende og pulserende trykkbølger. Den omfavner nærmest klitoris uten direkte berøring og gir en pulserende stimulering som føles utrolig intens, forteller Mathilde Mackowski, medeier av Sinful.

Hun forteller at de har solgt flere tusen lufttrykksvibratorer i det skandinaviske markedet.

– Salget har nærmest eksplodert de siste månedene. De er utrolig populære. Vi får utrolig mange tilbakemeldinger fra kvinner som ikke trodde de skulle oppleve å få en orgasme, men som oppnår det når de prøver dette produktet, forteller hun.

2. Parvibrator

En av bestselgerne til Nytelse.no er parvibratoren We-vibe unite.

– Parvibratorer har ligget på topplisten i årevis. En parvibrator stimulerer kvinnens G-punkt og klitoris, samtidig som den ligger og vibrerer langs mannens penis under penetrering, forklarer Olsen.

Hun mener en parvibrator kan være pirrende både for menn og kvinner, samtidig som den kan hjelpe kvinner til å få orgasme.

– God sex motiverer til mer sex, og derfor er disse parvibratorene elsket av par, sier hun.

FOR PAR: Denne vibratoren kan brukes av par. Illustrasjonsfoto av en type parvibrator. Foto: Nina Lorvik (Mediehuset Nettavisen)

3. Penisvibrator

Det finnes flere sexleketøy for menn, og hos Kondomeriet er penisvibrator på bestselgerlisten.

– Manta penisvibrator har blitt en storfavoritt blant våre kunder. Den gjør penisen din om til en vibrator og gir en utrolig stimulering, forklarer Sørflathen.

PENISVIBRATOR: Vibratorer for menn finnes også, og her er en penisvibrator. Foto: Nina Lorvik (Mediehuset Nettavisen)

Hun forklarer at dette er en vibrator som stimulerer skaftet og penishodet med deilige vibrasjoner, men den er i tillegg perfekt under samleie og blowjobs som et leketøy for par.

4. Rundemaskin

Rundemaskinen The Handy er en av de mest populære sexleketøyene blant menn akkurat nå.

– Mannen kan lene seg tilbake og nyte i et tempo han selv ønsker, forklarer Olsen i Nytelse.no.

Sexmaskinen er utviklet av norske ingeniører med erfaring fra forsvarsbransjen, så teknikken er veldig god, mener hun.

Videoen taler for seg:

Det finnes mange ulike sexleketøy på markedet, og denne runkemaskinen er en av de mest solgte blant nordmenn akkurat nå.

5. Klitorisvibrator

Både Kondomeriet, Nytelse.no og Sinful har klitorisvibratorer på listen over de mest solgte sexleketøyene blant nordmenn.

– Klitorisvibrator er noe av det vi selger aller mest av, i alle ulike former og fasonger. En klassisk vibrator har flere bruksområder, for eksempel stimulering av erogene soner, men kan også brukes innvendig for å stimulere skjeden og G-punktet, forklarer Sørflathen.

Nytelse.no trekker fram rabbitvibratorer som har vært populær lenge, og som fortsetter å være en favoritt blant kvinner.

– Greedy girl er en klassisk rabbitvibrator som stimulerer klitoris, i tillegg til at den har en lett bøyd tupp som stimulerer G-punktet, og det er magien bak de beste orgasmene, sier Olsen.

Sinful sine kunder er derimot mer interesserte i Satisfyer Pro 2 Next Generation Klitorisstimulator og Sinful Magic Wand.

– Sistnevnte er en kraftig vibrator, som kan stimulere klitoris med en intensitet de færreste vibratorer kan måle seg med. Den kan både brukes til intimmassasje og til massasje av ømme muskler, både alene eller sammen med en partner, forteller Mackowski, medeier av Sinful.

6. Penispumpe

For menn er derimot penispumper noe det selges mye av, i alle fall hos Nytelse.no.

– Penispumper er ekstremt populært om dagen, fordi det er en enkel og effektiv måte å få en større penis. En penispumpe suger mer blod ut til penis, ved hjelp av vakuum. Jo mer blod man har i penis, jo større og kraftigere er den, forteller Olsen.

Hun forklarer at penispumper blir brukt av menn som sliter med å få ereksjon, men også av menn som vil ha maks ut av det de har fra naturens side.

7. Analplugg

Noe annet enkelte menn liker, er analplugg.

– Akkurat nå er det en veldig tydelig analtrend. Det er hyggelig å se at menn tør å utforske mannens p-punkt, tilsvarende kvinnens G-punkt, sier Sørflathen i Kondomeriet.

Hun forteller at dette ser de på etterspørselen av typiske prostatavibratorer, men ser også at små analplugger til begge kjønn er blitt bestselgere.

Det er Snerten analplugg som er bestselgeren hos dem, og denne har fire kuler i økende størrelse nedover på selve pluggen.

– Vi ser at dette er et enkelt førstegangskjøp innenfor kategorien analleketøy, og at dette har gjort det lettere for mange å utforske analsex. Analsex vil ikke nødvendigvis passe for alle, men det veldig fint at folk ønsker å utforske og være lekne, sier hun.

Også Nytelse.no ser at analprodukter for menn blir stadig mer populært blant nordmenn.

Spenning i andre former

Sexleketøy kommer i mange former og fasonger, og det finnes utallige typer. Samtidig finnes det også andre produkter man kan bruke som hjelpemidler i sexlivet. Kondomeriet trekker blant annet fram kjærestepakker med diverse utstyr, og orgasmekrem, som ligger på bestselgerlisten deres.

I førjulstiden er det også mange som velger å ha en erotisk adventskalender, som både Sinful og Nytelse.no forteller at de selger mye av.

– Erotiske adventskalendere er skikkelig i vinden. Allerede i september var etterspørselen stor, sier Tonje Olsen i Nytelse.no