Gå til sidens hovedinnhold

Dette er juryen som skal dele ut 300.000 kroner

Artikkelen er over 1 år gammel

For en måned siden ble det klart at Fremover skal dele ut 300.000 kroner til lokalsamfunnet.

Nå har juryen som til slutt skal velge ut et eller flere formål blitt satt.

Juryen består av tre Fremover-ansikt og ett eksternt: Administrerende direktør Christian Senning Andersen, påtroppende salgssjef Morten Koster Martinussen, medierådgiver Atle Kristensen og Therese Sannes.

– Et privilegium

Therese Sannes er 25 år gammel, jobber som sykepleier ved akuttmottaket på UNN Narvik og er en av propellene i Propellfabrikken.

Hun nølte ikke med å takke ja da hun ble spurt om å delta i juryen.

– Jeg synes det er et privilegium å få være med og bestemme hvilke formål midlene skal gå. I tillegg består juryen av fire personer, hvor tre av dem var menn. Det gjorde det også enklere å si ja, sier Sannes til Fremover.

Martinussen, som selv har vært propell, synes det er klokt å inkludere en propell i juryen.

– Propellfabrikken jobber for lokal verdiskapning, og propellene engasjerer seg for dette. I tillegg er Therese en ung stemme som har vokst opp her og kjenner området godt, sier han.

Krevende jobb

Det er konsernet Amedia, og Amedia-stiftelsen, som har gitt lokalavisene sine totalt 25 millioner kroner til å dele ut til allmennyttige tiltak. Og Fremover har altså fått 300.000 kroner som skal deles ut.

12. februar ble det mulig å søke om tilskudd, og søknadsfristen går ut 25. mars. Christian S. Andersen forteller at juryen i skrivende stund ikke vet hvor mange søknader som har kommet inn.

– Den eneste pekepinnen jeg har er henvendelsene vi har fått. Jeg har fått spørsmål direkte og det har kommet inn en del e-poster. Det har vært jevnlige henvendelser, og ut ifra disse har jeg en mistanke om at det har kommet inn mange søknader, sier han.

Jurymedlemmene mener de har en krevende jobb foran seg.

– Det er mange som fortjener midler, og det blir en utfordring om alle skal få litt eller om noen få formål skal få mer, sier Martinussen.

– Vi vil gjerne glede flest mulig, men samtidig ønsker vi å kunne bidra gjennom å gi en betydelig sum. Det blir en avveining, legger Andersen til.

Avviser kritikk

Etter det ble kjent at Amedias lokalaviser skal dele ut 25 millioner kroner til lokalsamfunnene, tok fagmedarbeider ved Institutt for journalistikk, Trygve Aas Olsen, til orde for at dette var i strid med god presseetikk. I et debattinnlegg hos Medier24, skrev han at pengeutdelingen er med på å skape uheldige bindinger mellom lokalavisene og mottakerne av pengestøtten.

Andersen avviser dette.

– Fremover bruker årlig millioner av kroner på å støtte lag, foreninger og arrangementer, som sponsor, uten at dette legger føringer for hvordan redaksjonen dekker lagene, foreningene eller arrangementene. Dette er journalistene drillet på, og det er ingen sammenheng mellom den redaksjonelle omtalen av lag, foreninger og arrangementer og hvorvidt de får pengestøtte, sier han.

Av den grunn er ingen i Fremovers redaksjon med i juryen.

– Jeg sitter her som administrerende direktør i Fremover, ikke sjefredaktør. Redaksjonen er atskilt, understreker Andersen.

Her kan du søke om penger.

Kommentarer til denne saken