Gå til sidens hovedinnhold

Din kone er frigid, sier du?

Skråblikk Denne teksten gir uttrykk for skribentens personlige holdninger.

Noen av dere som leser dette, synes kanskje dere har et ganske trist og traurig liv etter hvert. Man er kanskje blitt godt og vel middelaldrende, ungene er flyttet ut og gløden i ekteskapet er ikke lengre som før. Kanskje forbanner du overgangsalderen til fruen og savner litt roting i sengehalmen? Kanskje opplever du at du er generelt sur og oppfarende? Du sliter med klimakrisen, den forbannede svenske drittungen, elbiler, vindmøller, vaksine mot corona, tiltak mot corona, den der jævla #metoogreia, den korrupte staten, idiotiske vitenskapsfolk som ødelegger enhver diskusjon med utålelige fakta, og øser heller din vrede ut over kommentarfeltene på Facebook. Så sitter du der i en mistrøstig hverdag og forbanner det lite stimulerende livet du opplever med en frue som virker mer og mer frigid. Når livet er skikkelig trist er det én ting som hjelper. Det er heldigvis alltid noen som har det verre. Tenk at en eller annen plass sitter det faktisk en stakkar og monterer baklys på en Renault dagen lang.

Kakapufuglen lever på New Zealand. Den innehar en verdensrekord som ikke er mye å skryte av. Den er faktisk verdens tyngste papegøye, mangler totalt evnen til å fly og er dermed dømt til korpulent å vralte rundt i skogen. Som om ikke dette i seg selv er ille nok, er den også verdens mest saktereproduserende fugl. En gang i året har guttefuglene en periode som varer tre sammenhengende måneder. Da sitter den ganske rolig og lager lyder, lyder som er ment å lokke damer. Dette gjør den døgnet på tamp i tre hele måneder. Etter at perioden er over trenger den resten av året for å spise seg opp til neste periode om den i det hele tatt overlever anstrengelsen, noe som slett ikke er sikkert. Men det er verre enn dette kan du tro. Damefuglen er faktisk kun mottakelig for invitasjoner hvert femte år, altså én gang hvert femte år. Det skal jaggu passe bra før disse gutta får snøret i bånn. Kanskje fruen ikke er så verst likevel?

Noen har det heldigvis enda verre. Det kan kanskje virke sjarmerende å være blekksprut? (Selv tviler jeg på det, men noe måtte jeg jo skrive for å få en slags overgang til dette). Vel. Blekkspruter har det ille. Her har vi en art som tar seksuell frustrasjon til nye høyder. Forplantningen hos disse skjer ved at gutten napper av seg snurrebassen! Jepp. Den gjør faktisk det. Den river av stoltheten og gir den til sin utkårede, som så stapper den på plass og overføringen av sperm finner slik sted, helt uten at gutten stakkar får være med. Han kan ikke engang nappe loffen mens han ser på, siden loffen er borte. Det amerikanske uttrykket «go fuck yourself» får liksom sin egentlige betydning. Det gror heldigvis ut en ny snurrebass igjen etter en tid, men den brukes på nøyaktig samme måte hvis blekksprutgutten i det hele tatt er i humør til å prøve på nytt etter nedturen. Kanskje fruen er god til å lage mat om ikke annet?

Den arktiske børstespinneren har i grunnen ikke mye til liv i det hele tatt. Den lever faktisk nesten hele livet som larve, og en lite aktiv sådan. Den lar seg nemlig fryse ned om vinteren, for så å våkne opp og oppdage at den fortsatt bare er en larve og ikke i nærheten av å være kjønnsmoden. Dette gjentar seg sju ganger. Altså intet mindre enn sju overvintringer før den evner å få spettet i stå. Så kommer det verste. Den rekker nøyaktig ett nummer, og så dør den. Det kan jo være trivelig å ha en kone å snakke med før man legger seg?

Apropos dø. Edderkoppgutta sliter virkelig. Skal de få pels på knaggen (må innrømme at jeg egentlig ikke har sjekket om edderkopper faktisk har pels på knaggen), må de jaggu stå på. Det har seg slik at damene spiser edderkoppgutter. De gumler dem i seg så snart de kan. Damene er faktisk mye større og sterkere enn gutta. For å få seg et nummer må gutten jobbe som bare det med å gjøre seg lekker for å få opp tempen på dama. Og dette må den gjøre nært nok til at hun tenner, men samtidig langt nok unna til at hun ikke får tak i ham, da blir han spist. Når han har jobbet lenge nok, kan det skje at damen blir kåt. Da må han rase inn og levere dosen og så stikke av i full fart for å unngå å bli middag etter nummeret. Slikt virker fort dempende på kåtskapen til en stakkar. Et glass vin med fruen på fredagen etter en bedre middag kan da være hyggelig.

Om du nå synes kinesiske kjempepandaer er søte dyr, skal du vite at ditt eget seksualliv sannsynligvis virker som en eneste lang pornofilm i forhold til deres. Disse gutta lever av å spise bambus. Bambus har ekstremt lavt næringsinnhold og er tungt fordøyelig i tillegg til at det er et helvete å gnage det i seg. Dette fører til at pandaen bruker opp til 16 av døgnets timer på å gnage bambus. Resten trenger de til å sove. De bruker faktisk så mye energi til å spise at de ikke orker å ha sex. Er det rart de er utrydningstruet?

Når du tenker at alle som er uenige med deg er idioter, landet styres av kommunister og landsforrædere, gresset er grønnere på den andre siden, at kona er lite villig til litt hanky panky, at ingen har det så trist og jævlig som du, skal du tenke litt over at det alltid er noen som har det verre. Fruen er kanskje ikke så verst likevel? Gå nå og kjøp en blomst til henne.

Kommentarer til denne saken