Nettavisen: 17. mai er en av de virkelig store dressdagene i løpet av året. For alle som ikke har bunad, er det dressen som er det foretrukne plagget for menn på nasjonaldagen.

Men selv om dress er et relativt ukomplisert plagg, er det en rekke regler for hva du bør gjøre og ikke gjøre med dressen og slipset ditt.


Disse reglene er det smart å følge, både fordi det sikrer at du ser stilig ut i dressen sin, som vel er tanken til å begynne med. Du bør for eksempel huske på at plaggene er laget med tanke på at brukerne følger disse reglene.

De er greie å vite for alle som vil se stilige ut.

Slipsknute

For det første er det viktig at slipsknuten sitter godt. Blant annet er det viktig at slipset ikke er for langt eller kort. I stedet må det nå akkurat ned til beltespennen.

Hvordan knyte slips: Slik gjør du deg klar til 17. mai!

Like viktig kan det være å veldige riktig slipsknute. Der har André Flesvik i Follestad en veldig klar anbefaling: Den såkalte Four-in-hand-knuten.

– Dette er en veldig enkel knute som passer i alle anledninger og ser veldig stilig ut, sier Flesvik.

Andre, tradisjonelle slipsknuter, som den mer kompliserte Winsor-knuten, kan være for brede. Hvis du har også et bredt hode, blir det en dårlig match, ifølge Flesvik. Det problemet har du ikke med den mye smalere Four-in-hand-knuten.

– Four-in-hand-fungerer med alle hodeformer, sier han.

Dressregler

Når det gjelder dressen er det flere regler du bør vit. Blant annet:

Du skal aldri kneppe igjen den nederste knappen på dressjakken.

Ha sokker som matcher dressbuksen, ikke skoene.

Belte og sko må alltid være i samme farge.

Hele skjorten må være tilkneppet og slipsknuten skal være godt tilstrammet.

Nettavisen gjorde et intervju med Follestad før jul om dresstips. Disse gjelder også før 17. mai og. Videoen kan du se øverst i saken.