Gå til sidens hovedinnhold

Dobler bøtene for fiskesmuglere

Artikkelen er over 2 år gammel

Bøtene for fiskesmuglere som tar med seg ulovlig fisk ut av Norge dobles nå til 8.000 kroner og i tillegg 200 kroner per kilo fisk eller fiskevare.

- Jeg er svært fornøyd med at Riksadvokaten nå har besluttet å doble bøtesatsene for fiskesmugling. Dette er både økonomisk kriminalitet og miljøkriminalitet som undergraver kontrollen med ressursuttak fra havet, og ødelegger for den seriøse delen av turistfiskenæringen, sier fiskeriminister Harald T. Nesvik.

I 2018 var det totalt 68 beslag av over 6,5 tonn fisk. Så langt i år er det beslaglagt over 2,3 tonn. Beslagene er stort sett fiskefileter, som betyr at store deler av fisken ligger igjen. Majoriteten av beslagene er torsk.

- Det er åpenbart en utfordring at utlendinger kommer til Norge med et mål om å ta mest mulig fisk ut av landet for å oppnå egen fortjeneste. Slike turistfiskere er ikke det Norge trenger, og jeg har tro på at dobling av bøtesatsene vil bidra til å redusere fiskesmuglingen, sier fiskeriministeren.

Les også:

Les også

Her blir turist-smuglerne tatt med tilhengeren stappfull av fisk: - Latterlig lavt bøtenivå

 

Fra 1. januar 2018 ble det innført nytt regelverk for turistfiskenæringen. Det ble blant annet innført en registreringsordning og fangstrapporteringsordning for turistfiskevirksomheter. Utførselskvoten ble endret fra 15 kilo fisk og fiskevarer, til 20 kilo for gjester ved registrerte turistfiskevirksomheter, og 10 kilo for alle andre.

Kommentarer til denne saken