Gå til sidens hovedinnhold

Støre og Stoltenberg: - Det er uvirkelig

Artikkelen er over 3 år gammel

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre er i sorg over tapet av Hans Kristian Amundsen.

Jens Stoltenberg var sammen med Hans Kristian Amundsen så sent som sist helg. Nå har han mistet en nær venn.

– Det er ufattelig og dypt tragisk at Hans Kristian Amundsen er død. Jeg tenker på barna og Karen Marie, sier Stoltenberg til NTB.

Han kaller Amundsen «helstøpt» som politisk menneske og sosialdemokrat, med en enestående evne til å formulere viktige budskap.

Viktig etter 22. juli

– Hans Kristian og jeg var nære venner. Vi møttes i AUF på 1970-tallet, og vi jobbet sammen på Statsministerens kontor. Hans rolle 22. juli 2011 og i tiden etter betød mye for hvordan Norge håndterte terrorangrepet og tragedien som fulgte. Samarbeidet Hans Kristian og jeg hadde i denne tiden, var avgjørende for meg personlig, og vi har vært svært nære siden, sier Stoltenberg.

– Sist helg var Hans Kristian og jeg sammen og hadde en fin kveld, forteller han.

Amundsen var statssekretær for Arbeiderpartiet ved Statsministerens kontor fra 2011 til 2013, mens Jens Stoltenberg var statsminister. Han var Stoltenbergs taleskriver etter terrorangrepene 22. juli 2011.

Tett samarbeid med Støre

Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre sier til Nordlys at han er i dyp sorg over nyheten han ble kjent med i dag.

– Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet om Hans Kristian Amundsens brå bortgang. Mine tanker og dype medfølelse er nå hos de aller nærmeste, hans kone og barn og resten av familien, sier Støre.

Amundsen og Støre hadde et tett samarbeid gjennom flere år. Siden han forlot Nordlys for politikken i 2011, har Amundsen jobbet i regjeringen, ved Statsministerens kontor.

Inntil januar i år som sekretariatsleder for Arbeiderpartiets stortingsgruppe.

– Hans Kristian var så levende til stede i alt han deltok i. Det er uvirkelig at han nå er gått bort. Jeg sitter igjen med mange gode minner fra vårt nære samarbeid og vennskap, og stor takknemlighet for den innsatsen han nedla for Arbeiderpartiet gjennom flere år, sier Støre.

– Han hadde en enorm arbeidskapasitet, et stort engasjement og var en verdifull støtte for meg og for medarbeiderne på Stortinget. Vi er i sorg. Hans Kristian vil bli dypt savnet.

Kommentarer til denne saken