Eldre mann savnet etter fottur – funnet omkommet

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Avisa Nordland: Forsvarets redningshelikopter fra Bodø gjorde torsdag funn av mannen som ble onsdag kveld meldt savnet i området Leirfjordgård i Sørfold kommune den savnede. Savnede ble bekreftet omkommet på stedet av lege. Pårørende er varslet, opplyser politiet klokken 13.45.

Politiet fikk melding om ved 23.30-tiden onsdag, etter at savnede ikke hadde returnert etter en fottur. Ved 01-tiden natt til meldte operasjonssentralen ved Nordland politidistrikt at politi og Sea King var på stedet, samtidig som frivillige var på vei.

Det var pårørende som meldte mannen savnet.

- Mannen er ikke funnet. Jeg kjenner ikke detaljene i avtalen de hadde med ham, men pårørende ble bekymret da han ikke kom tilbake, sier operasjonsleder Elisabeth Eide ved 8.15-tiden torsdag.

Innsatsleder Bjørn Tore Rønning opplyste torsdag formiddag om at den savnede var en mann i 80-årene som har vært mye ute i friluft i fjellet.

Mannen er hjemmehørende i Salten og at han var på tur i fjellet i området Leirfjorgård.

Om lag 30 frivillige har deltatt i leteaksjonen i natt. Politi med hunder, Røde Kors, Norske Redningshunder og Norsk Folkehjelp har vært med i søket. Sivilforsvaret har også deltatt.

Leirfjordgård i Sørfold.

Leirfjordgård i Sørfold.

Artikkeltags