Alle i ulykken bekreftet omkommet

Artikkelen er over 1 år gammel

Alle passasjerene var tidlig i 20-årene.

DEL

Nordlys: Alle seks personene om bord ulykkeshelikopteret som i går styrtet i Alta, er bekreftet omkomne, melder Finnmark politidistrikt.

Fire ble bekreftet omkommet da de første redningsmannskapene kom til ulykkesstedet. En ble funnet etter flere timers søk. En av passasjerene ble fløyet til UNN i Tromsø, med alvorlig og kritiske skader. Søndag melder politidistriktet at alle er omkommet.

Bistand fra ID-gruppen

Det er fem unge mennesker som omkom i ulykken. Det var personer i tidlig 20-årene fra Alta som var passasjerer. En svensk statsborger var pilot.

De omkomne er ikke formelt identifisert, og politiet kan derfor ikke gå ut med navnene.

Det forulykkede helikopteret brant kraftig etter ulykken, og det må forventes at det vil ta noe tid å hente ut og identifisere de omkomne. Politiet har bedt om bistand fra ID-gruppa til Kripos i dette arbeidet. De vil begynne arbeidet i løpet av søndag.

Ulendt terreng

Statens havarikommisjon for sivil luftfart og politiets kriminalteknikere skal gjøre undersøkelser på ulykkesstedet.

– Kriminalteknikere fra politiet og tre eksperter fra Kripos vil, i tillegg til personer fra havarikommisjonen, være med opp til stedet der helikopteret ligger, opplyser operasjonsleder Leo Johansen i Finnmark politidistrikt til NTB søndag morgen.

Området er svært ulendt og er vanskelig tilgjengelig. Politiet får derfor helikopterbistand av Forsvaret for å transportere mannskaper og utstyr til stedet der det havarerte helikopteret ligger.

I tillegg til tekniske undersøkelser, skal det også gjøres avhør og annen taktisk etterforskning. Politiet avhører vitner og ansatte i helikopterselskapet.

– Ut fra forholdene er det klart at det vil ta tid å avklare hendelsesforløpet og det er for tidlig å antyde noe om hvorfor helikopteret styrtet, skriver politiet.

Lørdag ettermiddag kom meldingen om at et helikopter fra selskapet Helitrans styrtet utenfor Alta lørdag ettermiddag. Hovedredningssentralen ble varslet om ulykken klokka 17.06, og klokka 17.55 var de første mannskapene ved havaristedet.

Nordlys skrev i går at ulykken skjedde med et av de nyeste helikoptrene til selskapet Helitrans. Det ble overlevert i juni.

Les også: Dette er ulykkeshelikopteret - ble overlevert i juni i år

Artikkeltags