– Mye som tyder på at de tre var ute på øvelseskjøring

Både politi og sivile hoppet i vannet, for å hjelpe de involverte i bilulykken i Svolvær lørdag.

Både politi og sivile hoppet i vannet, for å hjelpe de involverte i bilulykken i Svolvær lørdag. Foto:

DEL

Politiet bekrefter årsaken til dødsulykka i Svolvær via en pressemelding, mandag formiddag. De skriver at mye tyder på at ulykka har skjedd i forbindelse med en øvelseskjøring.

– Dette er en tragisk sak som nå har rammet Svolvær. Det er fortsatt veldig tidlig i etterforskningen, men det er mye som tyder på at de tre var ute på øvelseskjøring. Politiet tar saken på største alvor og etterforsker for finne ut så mye som mulig om hva som har skjedd, sier politistasjonssjef Ketil Utne Finstad-Steira.

- Tøff sak for alle

Det er to familier fra det somaliske miljøet som er rammet. Mor og datter fra en familie, mens mannen er fra en annen familie. Kommunens kriseteam er kalt ut for å støtte de pårørende.

– Videre vil politiet ta avhør av alle som var vite til- eller har kunnskap om hendelsen. Vi gjør undersøkelser på stedet, blant annet omkring manglende autovern. Det er også gjort undersøkelser av ulykkesbilen og politiet avventer nå rapporten fra Statens vegvesen. Debrifing og ivaretakelse av mannskaper gjøres også. Det er mange som har gjort en innsats for å berge liv og det er en tøff sak for alle involverte, sier stasjonssjefen.

To omkomne

Tre personer ble lørdag kveld hentet opp av havet i Svolvær etter ei utforkjøring ved fergeleiet.

Alle tre ble fraktet til Universitetssykehuset i Nord-Norge med helikopter. Det var to kvinner og en mann i bilen.

Søndag kveld opplyste UNN at jenta i slutten av tenårene som var involvert i ulykka på fergeleiet i Svolvær døde av skadene hun pådro seg.

Klokken 07.30 i morges forteller UNN at mannen i midten av 30-årene som har vært kritisk skadd, i løpet av natten er erklært død.

For kvinnen i slutten av 30-årene er status fortsatt alvorlig og stabil.

Artikkeltags