90.000 bedrifter forsøkt lurt. Nå er to menn dømt

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

NETTAVISEN: To menn er dømt for bedrageri etter å ha lurt til seg til sammen 5 millioner kroner fra 1.000 bedrifter.

Gjennom Onlinebedriften har de to mennene lurt til seg 5 millioner kroner. Nå er de dømt til 2 år og fire måneders fengsel. Det skriver Øst politidistrikt i en pressemelding mandag.

Ifølge politiet er rundt 1.000 bedrifter lurt av de to mennene, og 90.000 er forsøkt lurt, gjennom at de har mottatt fakturaer fra selskapet.

- Til tross for at det er et lavt beløp som er svindlet fra hver enkelt bedrift, har vi valgt å prioritere etterforskningen av dette firmaet fordi omfanget er så stort at summen samlet sett blir betydelig. Denne formen for svindel og bedrageri er et samfunnsproblem, og mange enkeltfirmaer blir utsatt for slik svindel hvert år, sier påtaleansvarlig Bergljot Skaarer.

- Det typiske er at hver bedrift ikke har tapt så stort beløp, og at de firmaene som driver med dette lureriet spekulerer i at politiet ikke prioriterer slik etterforskning. 

De to dømte er en mann på 34 og en mann på 40 år og er fra Moss og Oslo. De to har sendt ut det som har lignet vanlige fakturaer i den hensikt å lure mottakere til å tro at de må betale, heter det i pressemeldingen. De har heller ikke gitt kundene det de ble lovet da de betalte.

De to mennene må også betale en erstatning, samt beløpet de har fått inn gjennom svindelen. Dommen falt den 30. november.

Forsvarer til den ene av de to, Ulrik Sverdrup-Thygeson, forteller til NRK at klienten har erkjent straffskyld.

- Han vurderer nå om han skal anke, men om det skjer er det utelukkende straffeutmålingen som ankes. Skyldspørsmålet blir stående, sier han til NRK.

Artikkeltags