Mehamn-drapet: Ambulansearbeidere ventet i over 40 minutter på gi nødhjelp

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Ambulansearbeidere ventet i over 40 minutter på å gi islandske Gísli Þór Þórarinsson nødhjelp etter at han ble skutt i låret i Mehamn i Finnmark.

DEL

Han ble skutt og drept i Mehamn 27. april. Obduksjonsrapporten viser at han døde av å ha blitt skutt i låret av sin halvbror, skriver NRK.

Operasjonssentralen hos politiet fikk inn melding klokken 5.25. Politiet var først framme 53 minutter senere, altså klokken 6.18.

Ambulansearbeiderne var framme til stedet langt tidligere, men i situasjoner hvor det er snakk om vold og våpen, må ambulansearbeidere vente med å gå inn til politiet har klarert stedet.

– Frustrerende

Under drapet i Mehamn rykket politiet ut fra Kjøllefjord, som ligger en halvtime unna. Ambulansearbeiderne ventet dermed utenfor boligen i over 40 minutter på at politiet skulle komme til stedet.

– Når man vet at det ligger mennesker der inne som er livstruende skadd og trenger medisinsk behandling, så er det klart at det er frustrerende, sier leder Ola Yttre i Ambulanseforbundet.

Han mener at nærpolitireformen har ført til at ambulansearbeidere må vente lenger på bistand fra politiet.

– Noen ganger kommer politiet først, noen ganger helse først og noen ganger kommer brann først. Slik er det. Denne gangen gikk det dessverre ikke bra, det får vi bare beklage, sier stabssjef Tarjej Sirma-Tellefsen i Finnmark politidistrikt til NRK.

Roper varsku

Ordfører i Gamvik, Trond Einar Olaussen, ropte varsku i iFinnmark tirsdag kveld, og mener politiet må få politiressurser til Mehamn, og det raskt.

– Politiets beredskap på Nordkyn er den reneste galimatias. Mehamn har store utfordringer med vold og narkotika og politiet glimrer med sitt fravær, sier han til avisa.

Han har et tydelig budskap til politimesteren.

– Jeg vil advare om et mer brutalt samfunn med mer narkotika og grovere vold og jeg vil fremme krav om å få en politistasjon på plass. Nå må det stoppe opp. Nå krever vi som bor her ute om å bli tatt på alvor og få føle den tryggheten som er en selvfølge i mer sentrale strøk.

Artikkeltags