Mann i 30-årene siktet for drap

Politiet i Finnmark har pågrepet og siktet en mann i 30-årene for drap på en utenlandsk statsborger i 40-årene.

DEL

Det kom fram på en pressekonferanse mandag kveld, skriver iFinnmark.

– Politiet jobber nå på stedet med både taktiske og tekniske etterforskningskritt. Vi er tidlig i etterforskningen og jobber bredt for å få en klarhet i hva som har skjedd. Vi kartlegger nå hvem som har vært til stedet, både i forkant, og under hendelsen. Vi kan på nærværende tidspunkt ikke være mer konkret enn at det var flere personer til stedet da hendelsen skjedde, opplyser etterforskningsleder Steffen Andreassen i Finnmark Politidistrikt.

Den avdøde mannen ble erklært død like før 16:30, sa konstituert lensmann i Porsanger Siri Ulverud under pressekonferansen.

Pårørende ikke varslet

De pårørende til den avdøde er ikke varslet. Kripos er kontaktet for å bistå i arbeidet med å varsle de pårørende i utlandet.

Les også: Lakselv: Person funnet død etter knivstikking

– All den tid de pårørende ikke er varslet ønsker vi ikke å gi ut ytterligere opplysninger om den avdøde.

Politiets etterforskning er i initialfasen og det er for tidlig å si noe om motiv eller hva som var foranledningen til handlingen.

Politiet opplyser at de har avhørt vitner og vil fortsette med dette utover kvelden og de nærmeste dagene.

– Vi har dannet oss et visst bilde om hva som har skjedd, men som sagt, vi er fortsatt tidlig i etterforskningen og vi jobber bredt.

Den siktede er ikke avhørt tirsdag kveld. Planen er å avhøre han i løpet av onsdag. Han har fått oppnevnt forsvarer Marius Ihlebæk.

Både den avdøde og siktede er tidligere kjent for politiet.

Rykket ut

Politiet fikk melding om hendelsen like etter 15:30 tirsdag, og rykket ut med alle tilgjengelige mannskaper.

Nødetatene rykket tirsdag ettermiddag ut til en boligadresse i Lakselv. Det bekreftet operasjonsleder Eirik Pedersen i Finnmark politidistrikt overfor iFinnmark klokken 16:09.

iFinnmarks reporter på stedet kunne fortelle at det var tre uniformerte politibiler, to ambulanser og en legebil på stedet. Det var kommunelege på stedet og helsepersonell fra Sea King. Deriblant anestesilege.

Begge ambulanser og legebil kjører fra stedet klokken 16:40. Det var ingen pasienter i bilene, ifølge iFinnmarks reporter på stedet.

Artikkeltags