Etterlatte om pågripelsen: – Evig takknemlig

PÅGRIPELSE: 20 år etter at Marie-Louise Bendiktsen (59) ble funnet drept på Sjøvegan i Troms, er en mann pågrepet i saken. Foto: Stein Wilhelmsen

PÅGRIPELSE: 20 år etter at Marie-Louise Bendiktsen (59) ble funnet drept på Sjøvegan i Troms, er en mann pågrepet i saken. Foto: Stein Wilhelmsen

Artikkelen er over 2 år gammel

De pårørende til Marie-Louise Bendiktsen ble informert om pågripelsen for kort tid siden.

DEL

Fredag meldte politiet at en mann er pågrepet for drapet på Marie-Louise Bendiktsen. 59-åringen ble funnet død i sin egen, nedbrente bolig på Sjøvegan i Troms 15. juli 1998.

Obduksjonen slo fast at Bendiktsen ikke omkom som følge av brannen, men døde etter en rekke knivstikk. Politiet mener at gjerningspersonen deretter satte fyr på huset hennes, høyst sannsynlig i et forsøk på å skjule spor.

– En kjempeinnsats

Drapet har vært gjenstand for en omfattende etterforskning i 20 år. Bendiktsens pårørende er fornøyde med at det endelig er kommet til pågripelsen. Hennes sønn Trond H. Bendiktsen ble informert om utviklingen av Hans Roar Rasmussen, lensmann i Salangen, en tid før pågripelsen ble kjent fredag.

– Jeg er fornøyd med at det er gjort en pågripelse og jeg er evig takknemlig overfor Hans Roar Rasmussen, som har jobbet utrettelig med denne saken helt siden de fikk varsel om brannen tidlig på morgenen, 15. juli, sier Bendiktsen.

– Han har gjort en kjempeinnsats, og har brukt mye tid på å holde oss orientert om hendelser i saken. Nå må vi avvente og se hva påtalemyndighet og eventuelt rettsvesenet gjør med saken, fortsetter han.

«Tyskland-sporet»

Pågripelsen kom etter at et team fra Troms politidistrikt og etter hvert Kripos' såkalte «cold case»-gruppe, intensivert arbeidet i juni i fjor.

Etterforskningen har særlig gått på digitalisering av dokumentene i saken for bedre analyse av eksisterende informasjon, gjennomgang av kriminaltekniske bevis og oppfølging av det såkalte Tyskland-sporet fra sommeren 2017.

Artikkeltags