«To rumenske brødre drev hvert sitt firma på Nordmøre og i Narvik. Da coronakrisa startet, hadde selskapene null aktivitet og brødrene hadde flyttet til Romania. Likevel fikk selskapene coronastøtte i millionklassen fra NAV».

Det skriver Børsen Dagbladet søndag.

Avisen skriver at de har snakket med en snekker som ønsker å være anonym, og han forteller Dagbladet hvordan han mener han ble lurt av den tidligere partneren sin i et byggefirma på Nordmøre.

Den rumenske mannen (37) stakk fra Norge og firmaet i slutten av 2019.

Nå er både den 37-åringen og broren hans (32), som drev et firma i Narvik, under politietterforskning. NAV har anmeldt dem for mulig svindel med koronastøtte i millionklassen, ifølge avisen.

Selskapet til den ene broren var registrert med bare én ansatt ved inngangen av koronakrisa, det andre selskapet hadde ingen ansatte. Begge brødrene flyttet til Romania i slutten av 2019. Driften i begge selskaper var da opphørt.

Likevel fikk de to brødrenes to selskaper utbetalt koronastøtte fra NAV for til sammen 69 ansatte - rundt 2,2 millioner kroner.

Brødrenes firmaer er bare to av over femti firmaer som politiet nå etterforsker for koronastøtte-juks, de fleste med den såkalte lønnskompensasjonsordningen, skriver Dagbladet.