(Nordlys)

Mandag morgen gikk det et større jordras i Kåfjord sør for Nordnestunnelen.

Klokken 12 var det et møte mellom Kåfjord kommune og flere parter, det skulle det vurderes om to husstander måtte evakueres etter skredet. Spesielt den ene husstanden var det større usikkerhet om.

Klokken 12:45 bekrefter ordfører i Kåfjord, Bernt Lyngstad, at de ikke evakuerer husstandene i området.

– Det er trygt å bo der, sier han til Nordlys.

Trygt

Etter en titt på dronebildene, var beslutningen at det ikke var fare for flere skred.

– Vi anbefalte de berørte å finne et annet sted å bo. Men tilbakemeldingene nå er at det er trygt. Og det er selvfølgelig gode nyheter. Vi vil fort holde et lite øye med området fremover. Det har vært mye vann og varme temperaturer den siste tiden, sier Lyngstad til Nordlys.

I følge NTB ble ni beboere i fire hus evakuert etter skredet.

Oppdatert informasjon

Da Nordlys snakket med Trond Arne Hoe i Kåfjord kommune tidligere i dag, var det for tidlig å si om husstandene måtte bli evakuert.

– Det er små forhold, man kjenner alle som bor der borte. Vi har vurdert to husstander som usikre, hvor en er spesielt usikker. Det er politiet som eventuelt vil evakuere husstander. Før de kom på plass i dag gjorde vi undersøkelser. Værmeldingen er positiv, siden det ikke er meldt nedbør. Det er snakk om et jordras, ikke et fjellskred, sa han da.

På møtet klokken 12 var flere parter involvert, blant annet NVE og politiet.

– Vi har allerede hatt et møte med NVE og Statens vegvesen, og har sendt ut en dronepilot som har filmet området. På møtet får vi sett på bildene, og se på eventuelle beslutninger, sa Hoe videre.

Tidligere ras

Den kommunale veien er delvis skylt bort av raset. Raset har også kommet ned på den ene kjørebanen på E6, som er delvis fremkommelig.

I helga begynte det å rase fra Nordnesfjellet.

– Vi sendte ut folk, og hadde entreprenør for å renske opp. I dag tidlig kom det større mengder med vann og jord på veien. Det har kommet store steiner og bukser med raset. Vi kan ikke gå inn før vi har dronebildene fra stedet, opplyste Hoe.

Kåfjord kommune har hatt kontakt med dem som bor i området.

– Det går fint med dem. Et fjøs med 29 lam er også i det rasutsatte området, avsluttet Hoe.