Nettavisen: I programmet «Hver gang vi møtes» blir man bedre kjent med norske artister og deres mest personlige historier, i tillegg til unike musikktolkninger. Årets sesong har bydd på både tårer og latter, og TV-seerne har tilsynelatende latt seg berøre.

I løpet av programmet skal sju ulike artister hylles og hedres med tolkninger av deres sanger. Sist lørdag var det tidligere «The Voice»-deltaker Kristian Kristensen (30) sin tur.

Overfor Nettavisen forteller Kristensen at han lenge har holdt kortene tett til brystet når det gjelder å være åpen og sårbar. Men da artisten skulle hedres valgte han derimot å være brutalt ærlig og delte den tøffe historien fra barndommen som var preget av mobbing og ensomhet.

Ifølge Kristensen har ikke responsen latt vente på seg, og siden lørdagens episode har meldingene tikket inn.

– Innboksen sprekker snart. Det er helt sinnssykt mye hyggelige meldinger, sier Kristensen til Nettavisen.

Tar eierskap over sin egen historie

Åpenheten til Kristensen har åpenbart truffet en nerve hos seerne, og artisten forteller at han har fått mange meldinger fra folk som har opplevd det samme som han.

– Det er mange som kjenner seg igjen i tematikken. Jeg har fått høre at folk er virkelig rørt og at de synes det er trøstende og fint. Det er skikkelig flott, sier han.

Det er ikke bare seerne som er rørt, Kristensen selv synes responsen som har kommet de siste dagene er svært rørende. Tidligere har artisten unngått å dele personlige ting om seg selv, men så kom vendepunktet under innspillingen av «Hver gang vi møtes».

– Det er som et unikt sosialt eksperiment. At sju artister plasseres rundt et bord og synger hverandres låter og prater om dype ting, det er jo gruppeterapi på steroider.

– I «Hver gang vi møtes» legges det veldig opp til at man kan sette lys på litt dypere temaer, legger han til.

På kort tid fikk han et tett bånd med de andre artistene, og formatet gjorde at Kristensen følte seg såpass trygg at han var klar for å dele historien om den sårbare tiden som barn, også med TV-seerne.

– Selvbildet mitt var ikke-eksisterende som barn, jeg følte meg virkelig så liten og lite elskbar. Det er jo noe deilig med å dele det på TV.

Men valget om å være åpen om temaet i programmet var derimot ikke et lett valg for 30-åringen. Han forteller at det har vært en lang prosess, og han har rukket å prosessere mye av det som skjedde i barndommen.

– Jeg måtte gå flere runder fram og tilbake. Skal jeg virkelig gjøre det? tenkte jeg.

Til slutt følte han at tiden var inne, og han bestemte seg for å legge alle kortene på bordet. Men han hadde en reserveplan hvis det hele ble for mye for han.

– Jeg fikk litt over meg at jeg skulle være så transparent som mulig og dele alt. Jeg tenkte at jeg kunne be produksjonen om å klippe det bort hvis jeg syntes noe var ubehagelig.

Det viste seg å ikke være nødvendig, og 30-åringen forteller at han i ettertid er svært fornøyd med resultatet. I tillegg til at han tok eierskap over sin egen historie og valgte selv hvordan den ble formidlet.

Gjorde trist tekst til en fest

I tillegg til å dele åpent om barndommen sin på «Hver gang vi møtes», har han også skrevet en sang om den tøffe tiden. I låten «Feit liten taper» synger han om at han var mye alene som barn og at han trodde ingen ville noen gang elske han.

Ifølge artisten får han mer glede av å synge om triste temaer, og han koser seg på scenen når han fremfører dystre låter. Selv om det ikke alltid er tilfellet, kjenner han ofte på at det er befriende.

– Noen dager kan låten røske litt opp i vonde følelser, og man føler på en slags usikkerhet som kommer tilbake. Men mest av alt så er det forløsende, sier artisten fra Harstad.

Han forteller videre at han nødvendigvis ikke kjenner på tristhet når han fremfører «Feit liten taper», han prøver heller å gjøre det om til noe fint.

– Det som er så kult er at man kan løfte fram en trist tekst og gjøre det om til en fest. At publikum kan være med og rope ut «Feit liten taper», det er noe magisk med det.

Ville belyse psykisk helse – ble klippet bort

Det er ikke alt under «Hver gang vi møtes»-innspillingen som har blitt vist på TV, og det er særlig en historie Kristensen skulle ønske ikke ble klippet bort fra programmet.

I programmet åpnet 30-åringen også opp om tiden med mentale plager og hvordan det var å takle tilstanden depersonalisering. Det er en form for en dissosiativ lidelse.

– Jeg hadde en form for psykisk tilstand og gikk litt i dybden og ønsket å belyse dette. Men det ble det ikke plass til i programmet, sier Kristensen.

Til Nettavisen sier Kristensen at han slet med depersonalisering i overkant av ett år for snart fem år siden. Han beskriver tilstanden som at man blir nummen og distansert.

– Livet føles litt som en drøm, ting føles ikke helt ekte ut. Man blir nummen og man er konstant redd for å bli gal, sier han og fortsetter:

– Man føler man ikke eier tankene sine når man ser seg selv i speilet.

Kristensen opplevde ofte slike symptomer etter panikkanfall. Han forteller at det er lenge siden han har følt på symptomene på depersonalisering, men da det sto på som verst visste han ikke hva som skjedde med han.

Han hadde aldri hørt om tilstanden og det tok tid før han oppdaget hva det var.

– Jeg gikk rundt med det ganske lenge og hadde det ikke godt, og etter en bekymringsmelding fra mamma gjorde jeg mye research og fant ut hva det var for noe, sier han og legger til:

– Derfor ville jeg belyse det mer, sier han om historien som ble kuttet fra programmet.