Gå til sidens hovedinnhold

E10-planer skaper utfordringer: – Vi vet vi må flytte, men aner ikke når eller hvor

Staten har vedtatt regulering for hele traseen for ny E10 gjennom Bogen, men det er ikke bevilget penger til byggingen av veien.

Tirsdag var stortingsrepresentant Sverre Myrli på valgkampturné i Evenes, og på besøket i kommunen fikk han orientering om situasjonen i Bogen. Her låser planene om ny E10 utviklingen for tettstedet, ifølge en pressemelding fra Evenes Arbeiderparti.

Myrli er samferdselspolitisk talsperson for AP på Stortinget.

Staten har vedtatt regulering av hele traseen for den nye E10 gjennom Bogen, men det er enda ikke bevilget penger til veien.

Problemer

– For Niingskroa og YX Bogen er vi i en vanskelig situasjon der vi ikke kan gjøre nødvendige investeringer for å utvikle bedriften videre. Vi vet vi må flytte, men aner ikke når eller hvor, forteller fungerende daglig leder Gunn Merete Jakobsen ved Niingskroa.

Kroa og bensinstasjonen er en viktig arbeidsplass og et samlingssted.

– Det er åpenbart en situasjon som ikke kan vare verken for private eller bedrifter. Dette vil jeg følge opp, sier Myrli i pressemeldingen.

Inviterer til møte

Ordfører i Evenes, Terje Bartholsen, vil invitere de som er berørt av planene til et møte etter sommeren.

– Vi har ventet til nasjonal transportplan nå er vedtatt for perioden fram til 2033. Som ventet er denne veien dessverre ikke med i planen. Da må vi sette oss ned med dem som er direkte berørt for å finne løsninger sammen med Statens vegvesen. Verken folk eller bedrifter kan leve med en slik usikkerhet i mange år, sier Bartholsen.

Kommentarer til denne saken