En person omkom da minibuss veltet på E10

E10: Ved 05.30-tiden søndag kjørte en norskregistrert minibuss av E10 ved Abisko som følger av isglatt føre. Svensk redningstjeneste ber folk kjøre forsiktig. På E10 Bjørnfjell rikgsgrensen (bildet) meldte Statens vegvesen om bare veier, 3 minusgrader, sør-østlig lett bris og oppholdsvær søndag morgen.

E10: Ved 05.30-tiden søndag kjørte en norskregistrert minibuss av E10 ved Abisko som følger av isglatt føre. Svensk redningstjeneste ber folk kjøre forsiktig. På E10 Bjørnfjell rikgsgrensen (bildet) meldte Statens vegvesen om bare veier, 3 minusgrader, sør-østlig lett bris og oppholdsvær søndag morgen. Foto:

Bussen fikk sleng og havnet på taket. Seks personer sendt til UNN. Én person omkom.

DEL

En person omkom i en trafikkulykke på E10 ved Abisko søndag morgen. De pårørende er varslet.

Ulykken skjedde da en minibuss med syv personer veltet og landet på taket på E10 Stordalen ved Abisko. Det melder svensk politi. Ulykken skal ha skjedd like før 05.30-tiden søndag.

Spansk statsborger omkom

Ifølge svensk politi var det -3 grader og glatt på stedet da ulykken skjedde.

Et norsk ambulansehelikopter, to norske ambulanser og to svenske ambulanser var involvert i redningsarbeidet.

Svensk politi opplyser at seks av personene i ulykken spanske statsborgere. De er i alderen 25–30 år, og er utvekslingselever tilknyttet Nord Universitet i Levanger.

En person er norsk statsborger.

Tre uskadde

Pressevakt ved UNN, Jørn Resvoll, opplyste søndag formiddag at seks av de syv personene som var om bord i minibussen ble sendt til UNN i Narvik.

– Seks personer ble sendt til sykehuset i Narvik. Én av de seks blir sendt videre til Tromsø, sier Resvoll til Fremover søndag formiddag.

To kvinner i tjueårene er fremdeles i Narvik søndag formiddag, med lettere skader. Det ble først opplyst at mannen i 20-årene som ble sendt til Tromsø hadde moderate skader. Det ble så oppjuster til alvorlige skader.

Alle seks skal være utenlandske statsborgere.

Fremover har vært i kontakt med svensk politi angående den syvende personen som var involvert i ulykken. De har foreløpig ingen ytterligere informasjon å komme med søndag formiddag, verken om personen eller ulykken.

Norskregistrert

Minibussen, som skal være norskregistrert. Svensk politi undersøker nå årsaken til ulykken, og har derfor opprettet sak. Det er gjort forundersøkelser på skadestedet for å finne årsaken til ulykken og omstendighetene rundt det som skjedde. Minibussen er fraktet til Kiruna for tekniske undersøkelse, skriver Michael Saveman ved politiet i Norrbotten.Artikkeltags