Krever bredere vei til Kiruna: – Ikke rimelig at en europavei skal ha så dårlig standard som den har nå

To menn omkom i en ulykke på E10 mellom Abisko og Torneträsk, på strekningen mellom RIksgränsen og Kiruna. En lastebil og en varebil kolliderte. Sjåføren av lastebilen ble lettere skadet.

To menn omkom i en ulykke på E10 mellom Abisko og Torneträsk, på strekningen mellom RIksgränsen og Kiruna. En lastebil og en varebil kolliderte. Sjåføren av lastebilen ble lettere skadet. Foto:

Kiruna-politikeren Stefan Sydberg krever såkalt 2+1-vei mellom Riksgränsen og Kiruna.

DEL

Fredag kolliderte en varebil med en lastebil på E10 mellom Abisko og Torneträsk. To menn på henholdsvis 28 og 32 år - begge fra Kiruna - omkom i ulykken. De to satt i varebilen. Mandag ble navnene deres frigitt av svensk politi. Sjåføren av lastebilen ble lettere skadet.

Moderaten Stefan Sydberg, som også sitter i kommuneledelsen i Kiruna, sier i et intervju med Sveriges Radio at veien mellom Kiruna og Riksgränsen har for dårlig standard. Han peker på at det er en mye trafikkert vei, ikke bare med tungtrafikk. Om sommeren er det også mange turister som kjører strekningen, som regel også med campingvogner på slep eller i bobiler.

– Det er ikke rimelig at en europavei skal ha så dårlig standard som den har, sier Sydberg til Sveriges Radio.

Han krever derfor nå at veien skal bygges ut til tre felt, slik at det blir en såkalt 2+1-vei.

LES OGSÅ: Bussjåfør Jan Børre var blant de første på stedet: – Tydelige bremsespor på veien

Trafikverket vil ikke kommentere Sydbergs krav, men forteller til Sveriges Radio at den langsiktige planen er å utvide E10 mellom Töre og Riksgränsen og gjøre den til en såkalt møtefri vei. Men den drøyt 40 mil lange strekningen kommer til å ta mange år å utbedre. Derfor konsentrerer Trafikverket seg i første omgang om enkle sikkerhetsløsninger, som å fjerne stein og busker fra siden av veien, senke hastigheten og montere fotobokser langs veien.

LES OGSÅ: Politimann opprørt etter dødsulykken på E10: – Dette gjorde de ikke for å hjelpe til

Artikkeltags