Da Vegvesenet fikk øye på dette, måtte sjåføren parkere bilen

SLITT: Sjåføren som kom kjørende med disse dekkene fikk bruksforbud på bilen.

SLITT: Sjåføren som kom kjørende med disse dekkene fikk bruksforbud på bilen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Høsten har meldt sin ankomst med regn, kalde temperaturer og løv på veiene. Da er det viktig at bilen funker som den skal.

DEL

Nordlys: Natt til fredag hadde Statens vegvesen tungtransportkontroll på E6 langs Takelvdalen og Finnsnes.

– Vi stopper og kontrollerer primært tungtransport, men på den fronten var det ganske rolig så vi tok noen enkeltkontroller på lettere kjøretøy, forteller kontrolleder Roger Furumo.

En av personbilene som ble kontrollert, hadde helt nedslitte dekk.

– Begge framdekkene var så utslitte at stålkordene var synlige. Det er kordlaget som holder hele dekket sammen, så det er særdeles trafikkfarlig at de nesten var i direkte kontakt med veien, forteller han.

Farlige trafikksituasjoner

Han legger til at med to framdekk som er nær med å punktere på en liten og slitt fylkesvei, i god fart, kan skape skumle situasjoner.

– Føreren setter ikke bare seg selv i fare, men også alle andre på veien. Han fikk ikke kjøre videre, men vi har ikke anmeldt forholdet.

Furumo forteller at slike dekk er et sjeldent syn på veiene i nord, men at det er viktig å stoppe dem det gjelder.

– Han fikk bruksforbud på bilen og et gebyr på hvert dekk. Nå som det går mot høst og etter hvert vinter er det sikkert mange som vil slite ut sommerdekkene helt før de må sko bilen for vinteren. Men slitne dekk og våte veier er en dårlig kombinasjon, sier han.

Feil lys

Et problem som går igjen hver høst er kjøretøy som feil eller ødelagte lys.

– Som sjåfør tenker nok mange at det bare er småting, men ute på veien er det viktig at alt er på stell. Å kjøre rundt med bare ei fungerende framlykt kan bli trafikkfarlig når det er mørkt. Andre trafikanter kan tro det er en motorsykkel de møter, og i tillegg er det vanskelig å se fotgjengere, sier han og legger til at det er en del sjåfører som bruker lys med feil farge.

– Det er også ulovlig. Vi kommer til å være mye ute på veiene framover og har et fokus på det, både lys – og dekkutrustning, sier Furumo.

Under kontrollen på fredag ble en fører anmeldt for å ha kjørt med for stor tilhenger.

– Han hadde ikke førerkort i klasse BE.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken