Endrer stengetidene i Forsåtunnelen på E6

Fra onsdag 20. november blir det nye tider for stenging og gjennomslipp av trafikk i Forsåtunnelen.

DEL

Arbeidet med å oppgradere Forsåtunnelen er i full gang, og gjør at trafikken ikke går som normalt i tunnelen for tida.

Fra onsdag blir det nye tider for når tunnelen er stengt, og når den er åpen for å kjøres gjennom. Det melder Statens vegvesen i ei pressemelding.

Nattestengt

Fra onsdag gjelder følgende:

  • Manuell dirigering alle dager mellom klokka 04.20 og klokka 22.45. Vegvesenet ber bilførere vente på ledebil og beregne en ventetid på opptil 20 minutter. Det vil være mulig for utrykningskjøretøy å passere.
  • Mellom klokka 22.45 og klokka 04.20 er tunnelen stengt. Trafikken får passere med ledebil kl. 01.00–01.20. Det vil ikke være mulig for utrykningskjøretøy å passere når veien er stengt.

Les også:

Justerer etter tilbakemeldinger

– Vi er nødt til å begrense trafikken slik at vi kan jobbe trygt og mest mulig effektivt, men også for trafikantenes sikkerhet. Det er vanskelig å få tidspunktene til å passe alle, men etter tilbakemelding og dialog med blant andre fergeselskap, busselskap og transportører, justerer vi på tidene som ble innført for en måned siden, sier byggeleder Rune Karlsen i Statens vegvesen, ifølge pressemeldinga.

Bakgrunnen for arbeidet er ifølge pressemeldinga å øke sikkerheten for trafikanter og utrykningsetater ved ulykker i tunnelen, som for eksempel kollisjoner og bilbrann, eller hvis et kjøretøy plutselig må stanse.

Arbeidene startet i oktober i år, og er ventet å vare ut 2020, ifølge Statens vegvesen. Da vil brannslukkere, nødtelefoner, stengebommer og ny belysning være på plass.

Artikkeltags