Trailer endte i grøfta på E6

Foto:

DEL

Fremover fikk like etter klokken 21.30 tips om at en trailer hadde endt opp i grøfta langs E6 ved Hærsletta.

Kai Eriksen, operasjonsleder ved Nordland politidistrikt, bekrefter at en trailer lå i grøfta på motsatt side av avkjørselen til Trældal. Like før klokken 22 kunne han imidlertid fortelle at den var fjernet, og at trafikken fløt som normalt på stedet.

– Den sto fast der ei stund, men nå er det ingen problemer. Den var sikkert til litt irritasjon for forbipasserende biler, men E6 er åpen nå. Det er verken personskader eller materielle skader, sier Eriksen til Fremover.

Hektisk dag

Ovenfor Rana Blad uttalte Eriksen at det hadde vært en hektisk dag for politiet. Nordland politidistrikt dekker, selvforklarende nok, hele Nordland fylke, og operasjonslederen forteller at det har vært flere hendelser fra hele fylket hvor trailere har mistet feste.

– Jeg så på værmeldinga i går og visste hvordan denne dagen kom til å bli. Dette ble forsterket da jeg så snøen komme i dag. Det er typisk for årstiden at mange av veistrekningene i fylket står sperret. Sånn var det i fjor og året før igjen. Vi dekker hele Nordland, og vi har fått mange meldinger i dag. Det er plutselig væromslag, og noen trafikanter er ikke forberedt, sier han og sikter spesielt til utenlandske trailersjåfører.

– På områder med litt stigning og der veien smalnes inn, får trailerne ofte trøbbel med at hjulene spinner, fortsetter Eriksen.

Han skulle helst sett at trailere ble kontrollert på grensa på vei inn til Norge.

– Det har blitt forsøkt sørpå, med delvis hell. De sjekket om trailerne hadde tilstrekkelig sporing i dekkene og kjetting, og de fikk luket bort en del, sier Kai Eriksen.

– Mye lenger bremselengde

Han oppfordrer også førere av personbiler om å være varsomme etter vinterens første snøfall.

– Nær havet kan det være plussgrader, men når man kommer opp i høyden på fjellet, kan det være nullgrader og minusgrader. På de få gradene kan man få mye lenger bremselengde. Da burde man få ned med farten og sjekke at man er riktig skodd, sier Eriksen.

– Folk må også sjekke vindusviskerne når det sludder. Hvis du har slitt vindusvisker, kan du få en hinne på frontruten, og det kan være langt fra nærmeste bensinstasjon, avslutter han.

Artikkeltags