Stakk av fra UP i Lavangsdalen: Biljakt nordover på E8

PÅ LETING: Store politistyrker deltar i letingen etter bilen som stakk av fra UP i Lavangsdalen torsdag kveld. Her er en politipatrulje på Berg utenfor Tromsø tirsdag kveld.

PÅ LETING: Store politistyrker deltar i letingen etter bilen som stakk av fra UP i Lavangsdalen torsdag kveld. Her er en politipatrulje på Berg utenfor Tromsø tirsdag kveld. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Nordlys: Store politistyrker jakter torsdag kveld etter en bil som stakk av fra en UP-patrulje på E8 i Lavangsdalen på vei inn mot Tromsø.

Politiet har etterlyst en burgunderrød Toyota Carina med registreringsnummer ZE 61690.

Operasjonsleder i Troms politidistrikt, Karl Erik Thomassen, sier de iverksatte forfølgelse etter bilen. Det ble også lagt ut spikermatte på E8 ved Berg i et forsøk på å stanse bilen.

Avbrøt

De høye hastighetene førte til at UP valgte å avbryte forfølgelsen av hensyn til publikums sikkerhet.

Et vitne opplyser til Nordlys at han ble forbikjørt av bilen i høy fart på E8 i Lavangsdalen, med en sivil politibil hakk i hæl.

163 i 90-sonen

- Ferden inn mot byen gikk vel fort. Vi har en gjennomsnittsmåling i 90-sonen på over 163 km/t. Farten var også veldig høy i 60-sonen innover gjennom Ramfjorden, sier operasjonsleder i Troms politidistrikt, Karl Erik Thomassen til Nordlys.

Forfølgelsen ble etter hvert avsluttet, og politiet gikk ved 20-tiden over i en letefase, opplyser Thomassen.

Søket etter bilen fortsatte med full styrke utover kvelden. Det konsentrerer seg om et område på fastlandet sør for Tromsø.

Flere patruljer fra Troms politistasjon og Utrykningspolitiet deltar i aksjonen, som ble iverksatt ved 19.30-tiden.

Politiet ønsker tips om den aktuelle bilen.

Artikkeltags