Gå til sidens hovedinnhold

Ei havn i utvikling

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg ser i Fremover (leserinnlegg papirutgave 4. februar 2021) at jeg har kommet i skade for å fornærme tidligere havnefogd Kjell Heggelund. Beklager Kjell, det har aldri vært meningen. Jeg kritiseres også for å ha oversett hans digitale kommentar til nettartikkel i Fremover. Selv om jeg er over snittet avislesende er det umulig å få med seg alt. Dessverre.

Det jeg har sagt til Fremover, for å belyse utviklingen, var at renteinntekter var største inntektspost for 25 år siden. Det indikerer at havna med Kjell Heggelund ved roret forvaltet sitt pund på en god måte og hadde god kostnadskontroll. I dag kommer havnas inntekter fra forretningsdrift, det er endringen som jeg har forsøkt å beskrive. Jeg har ikke uttalt - og har heller ikke grunnlag for det - at havna ikke har tjent penger tidligere.

Forretningsorientert havn

Kommunestyret «bestilte» en mer forretningsorientert havn i vedtektene da havna ble organisert som kommunalt foretak i 2002. Dette har tidligere havnestyrer levert godt på ved å kjøpe infrastruktur etter Northlands konkurs, og etablering av heleid datterselskap Narvik bulkterminal AS.

Det er inntekter herfra som nå benyttes fullt ut til utvikling som kan skape økt aktivitet og nye arbeidsplasser. Et fortsatt fokus på forretningsutvikling var blant annet budskapet da vi presenterte ny havnedirektør for Fremover.

Kjell Heggelund - beklager

Jeg ser at det er egnet til å misforstå slik dette er framstilt i avisen, selv om du kanskje drar det litt langt. Jeg burde likevel sett dette tidligere, og kommet ut med en presisering. For Narvik Havn har alltid vært veldrevet, og har nå et noe endret fokus etter kommunestyrets bestilling.

Kommentarer til denne saken