Eirik Sivertsen trekker seg: Har brutt retningslinjer for seksuell trakassering

TREKKER SEG: Stortingsrepresentant Eirik Sivertsen fra Nordland Arbeiderparti trekker seg fra politikken etter et varsel om seksuell trakassering.

TREKKER SEG: Stortingsrepresentant Eirik Sivertsen fra Nordland Arbeiderparti trekker seg fra politikken etter et varsel om seksuell trakassering. Foto:

Partikontoret til Arbeiderpartiet har behandlet et varsel mot Eirik Sivertsen.

DEL

Stortingsrepresentant Eirik Sivertsen fra Nordland Arbeiderparti brutt partiets retningslinjer mot seksuell trakassering.

– Jeg vil med dette meddele at jeg ikke kommer til å be om renominasjon til Stortinget i 2021.

Det skriver Eirik Sivertsen i en melding på sin Facebook-side mandag.

Det var TV2 som først meldte om saken.

– En del av grunnen for dette er at Arbeiderpartiet har mottatt et varsel rettet mot meg. Varselet er nå håndtert og ferdigbehandlet i tråd med Arbeiderpartiets retningslinjer. Partiet har konkludert med at jeg har brutt disse. Det tar jeg til etterretning.

– Som en konsekvens av dette ba partiet meg fratre vervet som fraksjonleder for Arbeiderpartiet i kommunalkomiteen, og det så jeg som naturlig. Jeg stiller også andre verv til disposisjon.

Videre skriver Eirik Sivertsen at han fram til stortingsvalget i 2021 vil ivarteta sine plikter som stortingsrepresentant.

– Jeg er lei meg for den belastningen denne saken påfører varsler, min egen familie og partiet.

Sivertsen ønsker ikke å gi kommentarer ut over det han nå melder på sin egen Facebookside.

Arbeiderpartiets nettsider heter det:

«Partikontoret sentralt har behandlet varselet etter partiets retningslinjer mot seksuell trakassering, og har konkludert med at Sivertsen har brutt disse. Som følge av dette har partiledelsen gitt Sivertsen beskjed om å fratre sitt verv som fraksjonsleder».

Det står videre at det dreier seg om et varsel fra et kvinnelig medlem i Arbeiderpartiet og gjelder en hendelse i nyere tid.

Ifølge NRK skal saken stamme fra desember.

Artikkeltags