Når blir det ladestasjoner for elbiler på kjøpesentrene i Narvik

FORNØYDE: Senterleder for Amfi Narvik, Helge Edvardsen, og senterleder for Narvik Storsenter, Kirsten Nystrand. Arkivfoto.

FORNØYDE: Senterleder for Amfi Narvik, Helge Edvardsen, og senterleder for Narvik Storsenter, Kirsten Nystrand. Arkivfoto.

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Grønn Kontakt etablerer ladestasjoner på Olav Thon gruppens kjøpesentre og hoteller. Det skriver Olav Thon-gruppen i en pressemelding.

De har skrevet under en avtale om at Grønn Kontakt skal etablere hurtigladestasjoner for elbiler på selskapets kjøpesentre i Norge og Sverige, og på mange av dere hoteller og næringseiendommer.

To sentre i Narvik

I Narvik har Olav Thon-gruppen to kjøpesentre, Narvik Storsenter og Amfi Narvik.

Senterleder ved Narvik Storsenter, Kristen Nystrand, bekrefter at begge sentrene får ladestasjon for elbiler.

– Når det skjer konkret på Narvik Storsenter og Amfi Narvik er ikke bestemt. Arbeidet med å gjøre forundersøkelser for å finne plassering, bestemme antallet ladestasjoner osv. er i gang, sier hun til Fremover.

Det skal lages en plan for når ladestasjonene skal være på plass, men den planen er altså ikke helt klar enda.

Etterkommer kundenes ønsker

– Vi oppfatter Grønn Kontakt som en seriøs og kompetent aktør som har stor nok kapasitet til å dekke vårt behov for ladestasjoner. Olav Thon Gruppen ønsker å etterkomme kundenes forventning om at det skal finnes ladestasjoner for elbiler i våre parkeringsanlegg og ved våre eiendommer, og vi ønsker å tilby en profesjonell ladeløsning med høy kvalitet til våre kunder, sier visekonsernsjef i Olav Thon Gruppen, Ole-Christian Hallerud i pressemeldingen.

Kunder kan lade elbiler via en ladebrikke eller mobilapp på ladestasjonene. Det er Grønn Kontakt som står for drift, ettersyn, vedlikehold og betalingsløsning ved ladestasjonene. Avtalen vil føre til en betydelig økning i ladekapasitet i hele Norge og avtalen tar høyde for at det også skal etableres ladestasjoner ved Olav Thon Gruppens kjøpesentre i Sverige.

Grønn Kontakt har i dag hurtigladere på 180 steder over hele Norge, og et veletablert samarbeid med Coop og Circle K.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken