Gå til sidens hovedinnhold

Foreslår å innføre halv parkeringsavgift på elbiler

Artikkelen er over 3 år gammel

Saken skal opp i bystyret torsdag.

– Det var ikke intensjonen til posisjonspartiene å innføre full parkeringsavgift i budsjettvedtaket. Det bør være halv parkeringsavgift på elbiler, sier gruppeleder i SV Vegard Lind-Jæger.

Lind-Jæger forteller at stat og kommuner har et mål om at flere skal bruke føttene, til å gå eller sykle. Og for de som må kjøre bil er det ønskelig at det brukes elbiler. Både til miljøhensyn, helsehensyn og et mer levende sentrum.

– Vi vet at elbiler er med på å vrimle opp støv, men samtidig er elbiler en viktig del av det grønne skifte. Norge er en av nasjonene hvor salg av elbiler hatt størst suksess, nettopp fordi vi har ordninger som gjør det lønnsomt å ta gode miljøvalg. Vi trenger å få elbil-andelen opp ytterligere, det er et nasjonalt og et lokalt mål, og da må kommunen tilrettelegge for det, forklarer Lind-Jæger.

Mange vil diskutere på at en elbil også opptar parkeringsplasser, men Lind-Jæger mener at vi må intensivere for at flere skal kjøpe seg elbil.

– Reduserte avgifter til parkering og bompasseringer er blant de tiltakene som gjør at folk kjøper elbiler i dag. Hvis dette strammes inn vil elbilsalget falle.

Parkeringsordningen generelt skal opp i bystyre torsdag denne uken. Det skal også tas opp parkeringavgift og parkeringsplasser for mopeder og motorsykler.

Kommentarer til denne saken