– Jeg er veldig fornøyd med å komme til Narvik, sier Elmo Aittola til nettstedet hockey4you.no.

Tirsdag denne uka ble 39-åringen presentert som Narvik hockeys nye hovedtrener. Aittola har signert kontrakt for ett år.

Kommer nærmere familien

Aittola kommer fra Turku i Finland. Det siste halvannet året har han jobbet i slovakisk hockey. Nå gleder han seg til å flytte nærmere familien. Jobben i Narvik appellerte nemlig ikke bare fordi han ønsket seg jobb som hovedtrener.

– Jeg ville returnere til et nordisk land på grunn av familien. Karrieren min har sendt meg til forskjellige steder, sier Aittola til hockey4you.no.

Videre sier 39-åringen at han likte tanken på å komme til Narvik, som han omtaler som et vakkert sted.

– Jeg likte også tanken på å komme til et sted der man prøver å rykke opp. For meg var Narvik en av de beste mulighetene jeg hadde på bordet, sier Aittola.

Klare forventninger

Ifølge nettstedet blir jobben i Narvik Aittolas første jobb som hovedtrener på seniornivå. Han har vært hovedtrener for TUTO Hockeys U20-lag, og assistenttrener gjennom en årrekke, kombinert med en rolle som sportssjef i klubben. De siste par åra har han vært hovedtrener for Hernings U20-lag, og assistent og sportssjef i slovakiske HK Dukla Michalovce.

Aittola har likevel rukket å gjøre seg kjent med narvikspillerne, og noen av lagene Narvik hockey skal møte til høsten. Han er også klar på hvilke forventninger han har til laget han skal trene.

– Jeg forventer mye hardt arbeid, og det pusher jeg veldig på. Jeg vil spille kamper hvor vi er taktisk bedre enn konkurrentene, sier Aittola til hockeynettstedet.

Flere utskiftinger

Det var i mai Fremover skrev at Mikael Kvarnström var ferdig som trener i Narvik hockey. Kvarnström hadde da fått ny jobb som klubbsjef i Mariestad BoIS, en klubb i HockeyEttan i Sverige.

Daværende sportssjef, André Lysenstøen, fortalte at klubben så både nasjonalt og internasjonalt etter ny trener.

I mai ble det klart at Lysenstøen var ferdig som sportssjef i Narvik hockey. Da laget ikke rykket opp, og de økonomiske utfordringene i vår ble store, ble det umulig for klubben å fortsette med en sportssjef på nesten full tid.

Nylig returnerte Martin Persson til Narvik hockey og inntok rollen som sportssjef, en rolle han innehar ved siden av full jobb.

På årsmøtet i vår ble Jon Harr ny leder i Narvik ishockeyklubb. Han overtok etter Terje Feragen.