Elvedalen - jordflekken, parkområdet

Elvedalen.

Elvedalen. Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.En del betraktinger om avisartikkelen i Fremover den 05.08.20 vedrørende Taralsvikjordets siste grønne flekk.

Det er en skam at Taraldsvik Vel ved Steinar Lund må kjempe en håpløs kamp. gang på gang, for å bevare den siste grønne flekken av betydning med hensyn til Elvedalens beliggenhet. Det dreier seg om en mulig butikk på denne flekken.

Det er utrulig at noen kan tenke slik. Vi har en butikk et steinkast unna, Rema 1000. For øvrig har Narvik nok matbutikker, fordelt over hele byen. Hvor lenge vil det være butikk der? Hva kommer etter av virksomhet med ombygning og så videre? Det dreier seg om opparbeiding av parkeringsplasser, inn- og utkjøring av varer, for å nevne noe. Vi skjønner alle at dette dreier seg om penger, butikk kjeder og andre kjeder, både på landsbasis og utover det. Elvedalen går i glemmeboken, interessen faller bort.

Hvorfor ikke la det lille jordarealet komme som et tilskudd til hele Elvedalen til glede for gammel og ung, lettvint som det ligger til?

Hva med “Gammelfjøsen”??!!! Kan en ikke gjøre noe med dette problemet? Attraktiviteten til område vil bli større. La aktuelle elever få Elvedalen som sommer jobb. Rydding av ting og tang i første omgang.

Konklusjonen må være å la Elvedalen med jordet få leve og utvikle seg også i framtiden.

I denne sammenheng er det fristende å nevne andre ting som et apropos til dette som er sagt. Det er en kjensgjerning at Narvik aldri har hatt en folkepark siden Gudbrandsen Park før 2. verdenskrig, da nazistene tok den som boligområde. Uten å kommentere dette videre, vet de fleste av oss hvordan dette har gått og forblir. Det samme kan vi si om den flotte, gamle campingplassen i Taraldsvik. I stedet fikk vi KV som kom og gikk, med arbeidsplasser som forsvant. Har vi noen teknologibedrifter igjen, på dette en gang så flotte området?

Orneshaugen, et annet område, som Narvik kommune har gitt fra seg. Hva med Bromsgårds “folkepark”? Når skal dette område komme befolkningen til gode?

Hvis dette har ligget i Sverige på samme vilkår som i Norge, er jeg ikke like sikker på hvordan det har endt. Vi håper og tror at fornuften vil seire denne gangen. Naturområde rundt Narvik er helt unik, både sommer og vinter. Men det er nå en gang slik at mange av oss, rent fysisk, ikke lenger er i stand til å bruke det til aktiviteter, men må ha lettere adkomstmuligheter. Så la Taraldsvikjordet bli Narviks nye folkepark!!!

Fortsatt god sommer !

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken