En eller flere bekreftet koronasmittet. Reiste med fly fra Evenes

Flyet gikk fra Evenes til Oslo tidligere denne uken.

DEL

En eller flere personer som var passasjer om bord på Norwegians rute DY369 fra Harstad/Narvik lufthavn Evenes til Oslo er bekreftet smittet med Covid-19. Det skriver Folkehelseinstituttet (FHI) på sine nettsider.

Flyet hadde avgang 6. oktober klokken 20:15 og landet 21:40.

FHI opplyser også at en eller flere passasjerer på flybussen fra Sortland til Evenes 6. oktober er bekreftet smittet med covid-19. Flybussen kjøres av Boreal travel og hadde avgang fra Sortland klokken 17:00 og ankomst klokken 19:05.

Kommuneoverlege Jonas Holte forteller til Iharstad at de ukentlig får beskjeder om personer som kan ha vært i kontakt med smittede.

– Det er veldig lite sjanse for å pådra seg smitte om bord fly med de reglene som er i dag. Om du sitter ved siden av en som er smittet er sjansen under to prosent, sier Holte til avisa.

Folkehelseinstituttet får varsler om personer med påvist covid-19 som har reist med offentlig kommunikasjon. De offentliggjør fortløpende denne informasjonen.

Basert på erfaring fra Norge og andre land, anses smitterisikoen som lav for andre passasjerer, står det på FHIs nettsider.

På reiser med plassreservasjon blir passasjerer som har sittet i nærheten av en person med bekreftet smitte kontaktet direkte av lokale helsemyndigheter. Disse passasjerene blir informert om videre oppfølging i forbindelse med smittesporing.

Alle andre som har vært om bord på de spesifikke reisene oppfordres til å være oppmerksomme på egen helse og ta kontakt med helsetjenesten dersom de får symptomer på luftveisinfeksjon. Så lenge man ikke har symptomer, er ikke karantene nødvendig.

Les også:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken