Gå til sidens hovedinnhold

En liten konspirasjonsteori

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Og muligens ikke bare en teori. Nordland fylke, med fylkesråd fra Ap, Sp, SV, og KrF er i ferd med å rasere v.g skoletilbud og samferdsel i Nordland. Tradisjonen tro skyldes det på regjeringen, og manglende overføringer fra Staten, dette samtidig som vi leser at den Norske stat bruker 12 milliarder på Nord-Norge, mens Sverge bruker 0,5 milliarder på Nord Sverge. Så til regnskapene i Nordland fylkeskommune, det settes av betydelig mere på «bok» en anbefalt, det leveres betydelig overskudd på regnskapene hvert år som igjen brukes til «populære» engangstiltak i fylket, spesielt i valgår.

Så over til min lille konspirasjonsteori. Fylkesvalget er over, og de rød/grønne med Ap og Sp i spissen gis all makt i 4 år i Nordland, så langt oppgave fullført. Neste steg er å sikre rød/grønn valgseier i stortingsvalget om to år, oppgave for de rød/grønne i Nordland er å legge ned skoler og samferdsel i fylket, og skylde på dagens regjering. Dette gjøres med stor kraft, og alle nyttige støttespillere mobiliseres for å spre det glade budskap.

Gitt at det blir regjeringsskifte om to år, så har de rød/grønne fylkespolitikerne med fylkesrådet i spissen to år til neste fylkestingsvalg å bygge opp det man har revet ned av tilbud i fylket, og derved sikkre gjenvalg. Spare bøssa i fylkeskommunen er full av penger, æren over muligheten til å bygge opp det som er avviklet gis selvsagt til den nye regjeringens «rause» distriktsprofil, kombinert med å skryte over egen fortreffelighet med å ha vist «ansvar i magre tider». To år er lang tid, og mye av elendigheten i de to foregående år er glemt på valgdagen.

Som sagt, så er dette min lille konspirasjonsteori, dessverre er det innbyggerne i Nordland som betaler prisen.

Kommentarer til denne saken