Musikk i Nordland fortsetter med sin konsertserie for barn, «En frostklar morgen» på Narvik bibliotek. Det er en magisk halvtime med musikk fra Frost-filmene og morsomme møter med Elsa, Anna og Olaf. MiN skaper musikalsk magi på formiddagen både torsdag og fredag. Konsertene er gratis og merk at denne julegaven erstatter det som ellers ville vært en i dobbelt forstand klassisk lunsjkonsert første torsdag i måneden.

Lyspunkt i mørket

Fredag svinger Lars Bremnes og Maria Haukås Mittet innom Narvik og kulturhuset på sin juleturné de to har blitt enige om å kalle «Ringe inn». Tittelen på deres første juleturné sammen er hentet fra albumet med samme navn som de ga ut i fjor. Og tittelen er på plateutgivelsen er igjen inspirert av kirkeklokkene som ringer inn til jul, og et ønske om at alle skal være velkommen inn et sted når verden er på det mørkeste. Og litt mørkt er det jo både reelt og emosjonelt, men duoen vil garantert skape et lyspunkt i hverdagen vår. Dessverre tror jeg man må fri til høyere krefter for å få en billett.

Vintervarme

Avlyst: Lørdag står Christel Alsos på scenen. Fauske-jenta kom som et friskt pust på den norske musikkscenen da hun debuterte med albumet «Closing the Distance» helt tilbake i 2007. Hun har siden fascinert publikum både i og utenfor Norge med sin særegne stemme og ofte melankolsk vakre melodier der hun trekker tilhørerne inn i et magisk, musikalsk univers, ikke minst med sine sanger fra det kritikerroste julealbumet «I den kalde vinter» som inneholder den vakre låten «Desember». Christel Alsos har særlig imponert på sine konserter med en unik tilstedeværelse og formidlingsevne. Som hun gjorde da hun sist besøkte Narvik i oktober 2018. Så var hun et av de største navnene på VU-plakaten i 2021, men alle vet jo hvordan det dessverre gikk. Men nå!

Med seg på scenen har hun slagverker Andreas Bye, gitarist Marius Graff, Jo Berger Myhre som bassist, fiolinist Lise Voldsdal Sørensen og pianist Andreas Löwe.

Schlägere med Helmuts og Shades, korps og mye mer

På hver kortside av Kikindas plass, henholdsvis på Malmen og på Trappa skjer også heftige saker henholdsvis fredag og lørdag kveld. Bandet Helmuts Helmet spiller til venstre i morgen mens Shades of Dire Straits tropper spillesugne opp på Trappa lørdag.

Tidligere på dagen lørdag er det julemesse på Narvik museum. Det blir åpning av museets egen pepperkakelandsby, kafé i regi av Narvik husflidslag, utdeling av priser i forskjellige bidragskategorier og nissebesøk. Gratangen Næringsforum ønsker også velkommen til julemarked. Foldvik er stedet for det tradisjonelle arrangementet som kan by på gløgg og bålkaffe, julegrantenning og gang rundt juletreet, kystnissene, aktiviteter, sang og musikk og selvsagt en rekke salgsboder.

Og jammen er det ikke Bondens marked I Narvik lørdag – stedet for kortreist julemat.

Alle med et hjerte for korps og unge musikere må bare få med seg julekonserten til byens to skolekorps på søndag. Ankenes- og Narvik skolekorps sørger for julestemning i Ankeneshallen halv fem.

Og derfra kan man forflytte seg over til kulturhuset og Teatersalen og oppleve et teatermysterium i særklasse. «Operasjon Teater» heter stykket som Riksteatret kommer på besøk med. Barneforestillingen er basert på bøkene om Detektivbyrå nr. 2 av krimforfatter Jørn Lier Horst.

Og et stykke ut i kommende uke, onsdag nærmere bestemt, går teppet ned for forestillingen til kulturskolens dansere.