Sommeren er nok på hell i nord, men det er ikke sesongen for de som driver med idrett. Narvik klargjør seg til fire større arrangement i helgen.

* Beisfjord mini cup

Det hele starter i Beisfjord, der over 60 lag er påmeldt til Beisfjord mini cup. Turneringen går en dag – lørdag – med start grytidlig. Arrangør Beisfjord IL har hentet inn Stig Henriksen fra Mjølner for å styre med kampoppsett og dommere. Henriksen har bra kontroll foran lørdagens fotballfest i bydelen sør for Narvik sentrum.

– 62 lag har meldt seg på. Det er i klassene G 2011, G 2012, G 2013, G13 (egen liten klasse), G 2014, G 2015, G 2016 samt jenter 14 år, sier han.

Kampene spilles både på gress og kunstgress.

* Narvik hockey-Kiruna AIF

Lørdag ettermiddag kan publikum se sesongens utgave av Arctic Eagles i sesongdebuten i Nordkraft arena. Det er første av to treningskamper på halvannen uke mot Kiruna AIF.

Sportssjef Martin Persson håper at folk finner veien til den flotte hockeyarenaen nede ved Malmporten handelspark.

– Vi håper folk er nysgjerrige på vårt spennende mannskap, sier Persson som tror på en tøff og tett kamp mot naboene fra Sverige.

Narvik har lag både i allnorsk 1.- og 2. divisjon i 2022-2023-sesongen. Sportssjefen sier det vil bli konkurranse om plassene på førstelaget.

– Det er slik vi ønsker at det skal være, sier han og legger til at det er noen små usikkerheter rundt et par spillere (sykdom eller skade) og hvem som blir med.

– Johan Ceder står over. Han trenger mer tid til å bli helt klar, er det Persson kunne gå ut med torsdag formiddag.

Samme mann melder at 2.-divisjonsgutta har fått satt opp sin første treningskamp.

– Vi møter Tromsø i Tromsø samme helg som 1.-divisjonslaget lørdag 10. september spiller sin siste treningskamp foran sesongåpningen, kan han fortelle.

Generalprøven spilles mot Kiruna IF, og sesongåpningen skjer helgen etter i Oslo. Motstander: Furuset.

* Morsan & Farsanløpet

For de som ønsker en fin – og lang – dag ute i naturen lørdag, her har du sjansen. Primus motorer Joar Nilsen og Asbjørn Førlie og gjengen i Sjettholka IL er klar for en av høstens mest spektakulære tilbud – Morsan & Farsanløpet.

Litt over fem mil med start i Skjomen med grensepassering til Sverige. For første gang er målstreken i Abisko.

Torsdag formiddag var nesten 20 stykker meldt på til lørdagens happening.

– Vi har fortsatt plass til flere, sier Asbjørn Førlie.

Deltakerne kan gå, løpe eller gjøre litt av begge deler.

* Mjølner i Norsk tippingligaen

Idrettshelgen i Narvik avsluttes søndag med formlaget Mjølner. Tre seire på rad har sendt de rød/hvite opp på femteplass i Norsk tippingligaen avdeling 6. Nå kommer en gammel kjenning på besøk. Jonny Hanssen, eks Nor, Mjølner, TIL, Lyn og utenlandsproff er trener for et FuVo-lag som har kapret poeng i fire av sine seks siste matcher.

Laget har tatt 17 av sine 23 poeng på hjemmebane. Mads Rismoen er målfarlig og en spiller Mjølner må et ekstra øye til. Han har nettet ti ganger på for han 17 registrerte kamper i 2022.

Mjølner har ikke spilt kamp siden 4-1-seieren mot Senja 18. august. Oppholdet fra kamper kom, ifølge trener, beleilig, selv om laget hadde vunnet flere matcher på rad før minikamppausen.

– Vi har fått trent bra, men har noen småting som sykdom og skader. Vi håper de fleste skal være klar til kampen søndag, legger ikke Jan Tore Bakli skjul på.

En spiller som trener Bakli garantert ikke får med seg er den franske angriperen Johan Helan. Han soner sin siste kamp etter utvisningen mot Mjøndalen i Narvik 13. august.