Enige om innspill til langtidsplanen: Vil bruke 85 milliarder kroner på Forsvaret

ENIGE: Sist uke ble det tredje møtet i Forsvarsforum Nord holdt i Tromsø. Forsvarskommunene i nord skal være enige om innspill til langtidsplanen for Forsvaret.

ENIGE: Sist uke ble det tredje møtet i Forsvarsforum Nord holdt i Tromsø. Forsvarskommunene i nord skal være enige om innspill til langtidsplanen for Forsvaret. Foto:

Sist uke ble det tredje møtet i Forsvarsforum Nord holdt i Tromsø. Forsvarskommunene i nord skal være enige om innspill til langtidsplanen for Forsvaret.

DEL

Det er avisa Nye Troms som kan fortelle om den tverrpolitiske enigheten blant forsvarskommunene i nord. Nå skal et eget Nord-Norge-dokument, som et tverrpolitisk innspill til langtidsplanen for Forsvaret, være klart.

– Vi støtter Forsvarssjefen sitt alternativ A, og ønsker også å framskynde prosessen, sier Heimdal.

Forsvarssjefens alternativ A er ett av fire alternativer som forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen leverte regjeringen i oktober i fjor. Alternativ A er det mest ambisiøse av de fore forslagene – og også det som koster mest penger. I 2028 vil alternativ A kreve 85 milliarder kroner satt av til Forsvaret – mot rundt 60 milliarder kroner i dag.

Enigheten går blant annet ut på at kommunene mener det haster å få på plass nye stridsvogner og nødvendig helikopterkapasitet til Hæren.

Les også:

– Det tar tid, så man må sette i gang arbeidet så snart som mulig. Vi anbefaler også å se på et nytt maritimt helikopter for Kystvakten, sier Heimdal til avisen.

Forsvarsforum Nord er som et råd bestående av kommuner og regionråd med ordføerere fra Porsanger, Bardu, Målselv, Sørreisa, Harstad, Tjeldsund, Evenes og Narvik, i tillegg til regionrådsledere og fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo som medlemmer.

Les også:

Artikkeltags