Gå til sidens hovedinnhold

Enorm interesse for utbyggingen på Evenes

Artikkelen er over 2 år gammel

Forsvarsbygg inviterte til en ny byggebørs for Evenes flystasjon tirsdag, og oppmøtet var stort. På samfunnshuset i Evenes var det samlet over 100 påmeldte, og flere etteranmeldte, for på nytt å høre hvilke prosjekter som skal legges ut på anbud den nærmeste tiden.

Samlet har Stortinget gitt sin tilslutning til at det skal brukes 4,1 milliarder kroner på utbyggingen av Evenes flystasjon som fra 2022 vil bli framskutt operasjonsbase for kampflyet F-35 – og hovedbase for Luftforsvarets maritime operasjoner.

Fra 2022 vil de nye P-8 maritime patruljeflyene ha sin base på Evenes, samt at NH-90 helikoptrene på Bardufoss administrativt vil bli underlagt Evenes.

På møtet i Evenes vil Forsvarsbygg presentere en oversikt på kommende prosjekter og entrepriser i 2019 og 2020.

Les også:

Les også

Slik blir den nye milliard-hangaren på Evenes

 

Til sammen er det flere ti-talls entrepriser som vil komme ut på anbud i 2019. De største enkeltprosjektene vil være eiendom, bygg og anlegg for de maritime patruljeflyene og for jagerflyene. Videre vil det være flere entrepriser innenfor infrastruktur og beskyttelse og sikring. Forsvarsbygg skal også informere om byggeprosjekter som nye mannskaps- og befalsforlegninger, hundekennel, bygg til velferd og idrett, samt og fornyelse av en rekke andre bygninger og drivstoffanlegg.

 

Kommentarer til denne saken