Gå til sidens hovedinnhold

Erik med inderlig takkebrev til de frivillige: – Vi bør være stolte over hva vi har vist verden

Artikkelen er over 1 år gammel

I et langt brev takker junior-VM-sjef Erik Plener inderlig de frivillige for deres innsats.

Junior-VM

– Ingen av oss hadde noensinne drømt om at junior-VM i alpint ville ende som det gjorde, men dette er åpenbart en uvanlig situasjon for hele verden.

Slik åpner takkebrevet Erik Plener har skrevet til de frivillige. Brevet er skrevet på engelsk, og er her sitert i Fremovers oversettelse.

Selv om junior-VM ble avsluttet før det var ferdig på grunn av tiltakene som ble iverksatt for å hindre smitte av koronaviruset Covid-19, nevnes ikke korona med ett ord. Plener er i all hovedsak opptatt av å rose de som har bidratt til det han omtaler som et mesterskap gjennomført med suksess.

Les også

Fornøyd Plener til tross for avlysningen: – Full forståelse for beslutningen som er tatt

Les også:

Nådde målene

Videre understreker han at avgjørelsen om å avbryte junior-VM var i full overensstemmelse mellom kommuneoverlege og VM-lege Sverre Håkon Evju og FIS.

– Hadde vi ikke avbrutt mesterskapet, og én person hadde blitt smittet eller antatt smittet, ville vi risikert at alle deltakerne som hadde vært i kontakt med denne personen ville blitt satt i karantene eller isolasjon i Narvik i 14 dager. Ingen ville ta denne sjansen, skriver Plener videre.

Han anser også målet om å være et vertskap i verdensklasse som nådd.

– Alle besøkende, inkludert utøvere, ledere, FIS og frivillige, har gitt oss tilbakemelding om at det har vært fantastisk å være sammen med blide og hjelpsomme «røde og blå jakker», skriver Plener, og slår fast:

– Vi liker slike tilbakemeldinger.

Les også

Behersket kaos etter avlysning av Junior-VM i alpint: – Mye er uavklart

Les også:

Vender blikket framover

Samtidig roser han innsatsen som har blitt gjort i skianlegget.

– De gode forholdene i fjellet har også gjort at vi ikke har hatt noen alvorlige ulykker. Hadde en ulykke inntruffet, tror jeg vi trygt kan si at vi ikke kunne hatt et mer kompetent førstehjelpsteam i fjellet.

Etter å ha rost en rekke andre grupper frivillige, avslutter Plener brevet med å rette blikket framover.

– Vi håper ingen føler seg utelatt, fordi alle, absolutt alle, fortjener en stor takk og en klem for den enorme innsatsen som har blitt lagt ned i å gjøre dette til en suksess. Vi klarte det! Vi bør være stolte over hva vi har vist verden. Vi er nå klare for nye og større utfordringer i framtida, og vi håper at du vil ha lyst til å bidra da også. Takk så mye, hver og en av dere!

Kommentarer til denne saken