Etter sommeren kommer vinteren

Når var du sist på Polar Park? Ta med familie og venner og se bjørneungene, skriver reiselivssjef Lise Janita Hansen.

Når var du sist på Polar Park? Ta med familie og venner og se bjørneungene, skriver reiselivssjef Lise Janita Hansen. Foto:

Av
DEL

MeningerDa covid-19 satte hele verden på pause fikk mange bedrifter, mennesker og samfunn en brå og uventet stagnasjon. Denne virkeligheten har vart i måneder. Jeg ønsker i mitt innlegg og løfte opp fremtiden for reiselivet i narvikregionen. Kanskje sitter du akkurat nå og lurer på hva du og din familie skal til sommeren? På tide å pusse opp hytta? Kjøpe hytte? Spare penger og gjøre ingenting? Reise?

Statistikk viser at 55 prosent av nordmenn er i ferieplanleggingsmodus nå, men statistikken tilsier ikke at alle skal besøke nord og narvikregionen. Det er stor usikkerhet rundt hvor mange som vil besøke våre lokale hoteller, restauranter og opplevelsesbedrifter.

Nordmenn oppfører seg annerledes enn turisten vi er vant med at besøker narvikregionen. Vi planlegger sent og er uforutsigbare turister i motsetning til den internasjonale turisten som booker rom og opplevelser månedsvis og år i forkant. Vi gjør mye på egen hånd der vi ferierer i Norge og da drypper det lite på reiselivet.

For sommeren 2020 forteller 46 prosent i aldersgruppen 18–34 år at de skal ha hjemmeferie, 35 prosent i aldersgruppen 35–54 år blir også hjemme sommeren 2020. Mange vil også feriere på hytte i nærområdet, tenker de da på å bruke de lokale restaurantene og butikkene i nærområdet eller fylles bilen opp hjemme? Skuffelsen over at Kreta-turen med familien gikk i vasken, eller den lenge planlagte kjæresteturen til Barcelona ikke blir gjennomført sommeren 2020 bør ikke få ødelegge sommeren din!

Vi bor i verdens vakreste område!

Turister fra hele verden sitter skuffet over å ikke få komme til narvikregionen i år. Nå er det din mulighet å benytte deg av alle tilbudene vi har som du kanskje ikke var klar over. Har du undret deg over hva disse turistene i Narvik gjør her om sommeren? De du bare ser i Gate 1 og tenker skal videre til Lofoten. De bestiger Stetinden, vandrer langs rallarveien, blir henrykt over Ofotbanen, får guidede turer inn Rombaksfjorden med kajakk og avslutter dagen med å nyte midnattsolen fra fjellheisrestauranten. Når var du sist på Polar Park? Ta med familie og venner og se bjørneungene, samtidig kan dere overnatte på Fjellkysten eller Garsnes Brygge og oppleve regionen din.

Narvikregionen hadde inntil mars en formidabel økning av turisme. Det gir ringvirkninger. Ringvirkninger i form av arbeidsplasser, innovasjon, bedre tilbud for oss som bor her og der det er bolyst er det attraktivt for turister å være. Visste du at per ene krone en turist bruker i narvikregionen, legges det igjen i overkant av én krone til klær, mat og andre nødvendigheter?

Dette bringer oss inn på viktigheten av å bruke tilbudene vi har tilgjengelig nå!

Handle lokalt, bruke restaurantene og opplevelsesbedriftene er en investering vi gjør for å ha de gode tilbudene i årene som kommer. Vi vil beholde nisjebutikkene våre, restaurantene våre er i toppklasse og har du ikke vært på Stetinden ennå er det i år du skal booke en guide og støtte opp rundt lokal kunnskap og kompetanse. Sommeren 2020 er sommeren vi alle kan bidra til at disse bedriftene har et tilbud til turistene sommeren 2021.

Reiselivet i Narvik har alle forutsetninger for å beholde momentet vi hadde inntil vi midlertidig blir satt ut av spill, men inntil turistene er tilbake oppfordrer jeg på det sterkeste og bruke lokalt reiseliv.

Jeg garanterer positive opplevelser og at investeringen du gjorde i lokalt reiseliv vil føles som en berikelse og ikke en investering.

Vi håper verden normaliseres mer mot vinteren og vi kan ta imot internasjonale gjester.

Narvikregionen har en særlig stor vekst om vinteren med mange nyetablerte reiselivsbedrifter som trenger gjester. Så tilbake til min overskrift; etter sommer kommer en vinter. Vi håper å holde reiselivsbedriftene varme gjennom hele året, og her kan vi alle bidra til og holde hjulene i gang!

Jeg ønsker deg mange fine opplevelser i narvikregionen i sommer, vi har fantastiske fjell uten kasseapparat og vandringsmuligheter i verdensklasse.

Er du på tur håper jeg du hjelper oss å spre bilder i sosiale medier under #Visitnarvik slik at flere får øynene opp for at Narvikregionen er like vakker som andre kjente destinasjoner i Nord Norge.

Er du i tvil om hva man kan gjøre oppfordrer jeg til å ta en tur innom oss.

God planlegging av sommeren 2020, håper vi sees i narvikregionen!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags