Tilbyr millionlønn til utbyggingssjef på Evenes

I løpet av 2022 skal Evenes flystasjon stå klar for å være base for kampfly og maritime patruljefly. Nå søker Forsvarsbygg etter en utbyggingssjef som skal ha ansvaret for utbyggingen til en pris på over fire milliarder kroner.

I løpet av 2022 skal Evenes flystasjon stå klar for å være base for kampfly og maritime patruljefly. Nå søker Forsvarsbygg etter en utbyggingssjef som skal ha ansvaret for utbyggingen til en pris på over fire milliarder kroner. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Forsvarsbygg har nå lyst ut stillingen som utbyggingssjef for kampflybaseprosjektet på Evenes.

I utlysningsteksten heter det at Forsvarsbygg søker en utbyggingssjef som skal være ansvarlig for samtlige prosjekter på Evenes. Det tilbys også en rimelig god lønn for stillingen, som krever minimum utdanning på bachelornivå, ledererfaring og relevant erfaring fra bygg, anlegg og eiendomsbransjen.

Lønnen er som seksjonssjef, som ligger fra 882.900 kroner til 1.056.300 kroner i året.

– Høyere lønn kan vurderes for spesielt godt kvalifiserte søkere, heter det i utlysningen.

Det var i 2016 at Stortinget besluttet å bygge opp Evenes som base for kampfly og maritime patruljefly. Prosjektet er kostnadsberegnet til 4,2 milliarder kroner. En ekstern gjennomgang av prosjektet konkluderer med en noe høyere usikkerhet enn det Forsvaret selv gjør, og mener det må tas høyde for en kostnad på 4,44 milliarder kroner.

Evenes flystasjon skal stå klar til å ta i mot kampflyet F-35 og de nye maritime patruljeflyene P-8 Poseidon fra 2022. Basen vil også bygges ut med en omfattende sikring, med blant annet eget luftvern.

Totalt vil Evenes flystasjon bli bemannet med rundt 400 fast ansatte, og 300 soldater.

Artikkeltags