Prosjektsjef Bjørnar Bendiksen er den siste som er ansatt i Forsvarsbygg på Evenes.

Bendiksen har det siste ti-året hatt ansvar for de store utbyggingene for LKAB i Narvik. Nå er han tilbake på Evenes etter at han var med som byggeleder på Evenes da flystasjonen ble bygd – for over 35 år siden.

– Tiden for de store prosjektene for LKAB i Narvik er nok forbi, sier Bendiksen, som har vært prosjektsjef med ansvar for blant annet SILA og den nye kaia for LKAB i Narvik.

– Det er litt mer fart her på Evenes

Bendiksen er ansatt som prosjektsjef for utbyggingen av infrastruktur, samt beskyttelse og sikring på Evenes. For begge prosjektene er det prekvalifisering av anbydere nå i høst, og anbudsfrist før nyttår.

– Det er litt mer fart her på Evenes for tiden enn det er på LKAB i Narvik, smiler Bendiksen.

Prosjektsjef Kenneth Tollefsen, prosjektleder Ann Katrin Føre og prosjektadministrator Margrethe Dahl Breivik er i likhet med Bjørnar Bendiksen fra Narvik.

Venter på Hålogalandsbrua

– Vi er mange som venter på at brua skal åpne, innrømmer Bendiksen.

I dag tar det en knapp time å kjøre fra Narvik til Evenes. Når Hålogalandsbrua åpner vil kjøretiden bli redusert med rundt 20 minutter.

De første dagene i ny jobb har Bjørnar Bendiksen blitt vist rundt på Evenes – selv om det er få som kjenner den militære delen av flyplassen like godt som nettopp han.

Les også:

– Det er som å rykke 35 år tilbake i tid

– Jeg var innleid byggeleder for Forsvarsbygg den gangen Evenes ble bygd – på slutten av 80-tallet.

Bjørnar Bendiksen sier utbyggingen i dag minst har én ting til felles med utbyggingen den gangen.

– Alt skulle være klart i morgen. Det er litt slik nå også.

– Det er som å rykke 35 år tilbake i tid.

Utbyggingssjef på Evenes, John Ommund Syvertsen i Forsvarsbygg, bekrefter at tiden er kritisk for å komme i mål. Evenes skal vær klare klar som framskutt operasjonsbase for kampflyene i august 2021, og som base for de nye maritime patruljeflyene i agust året etter.

To store prosjekter

– De nærmeste ukene skal tilbydere prekvalifiseres for både prosjektene infrastrukturprosjektene og for beskyttelse og sikring. Om noen måneder er det anbudsfrist for begge prosjektene. Begge prosjektene har Bjørnar et overordnet ansvar for, sier Syvertsen.

Begge prosjektene har oppstart førte kvartal neste år.

Med Bjørnar Bendiksen er nå 21 personer ansatt i Forsvarsbygg på Evenes.