170 påmeldte: Enorm interesse for milliardprosjektet på Evenes

Olaf Dobloug i Forsvarsbygg.

Olaf Dobloug i Forsvarsbygg. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Onsdag skal Forsvarsbygg orientere om de nye prosjektene som Stortinget har bevilget penger til på Evenes flystasjon. Orienteringsmøtet er lagt til hjemkommunen for den nye kampflybasen og basen for de nye maritime patruljeflyene: Evenes.

– Vi har tydeligvis truffet

Tirsdag ettermiddag hadde Forsvarsbygg registrert 170 påmeldte til orienteringsmøtet for utbyggingen av Evenes flystasjon.

– Vi har tydeligvis truffet, og markedet er klart for det som nå skal skje på Evenes, sier sier sjefen for utbyggingen på Evenes, Olaf Dobloug i Forsvarsbygg.

– Men det er egentlig som ventet. Det har hele tiden vært stor interesse for det som skjer på Evenes. Jeg synes dette er en naturlig oppfølging, sier Dobloug.

Fra Bodø i sør til Alta i nord

5. juni bevilget Stortinget 1,1 milliarder kroner til flere store og mindre prosjekter på Evenes. Blant annet skal det bygges veier til området hvor hangarene for de nye maritime patruljeflyene skal bygges.

Det skal også bygges en energisentral inne på flystasjonen, ny hovedport med beskyttelse og sikring, nye mannskaps- og befalsforlegninger. Drivstoffanlegget skal fornyes – i tillegg skal det også igangsettes andre mindre fornyelsesprosjekter.

Det er bedrifter fra Bodø sør til Alta i nord som kommer til orienteringsmøtet onsdag. Prosjektene Forsvarsbygg skal fortelle om har oppstart i år og til neste år.

Sweco Narvik signerer millionkontrakt

Før onsdagens møte på samfunnshuset i Bogen skal også Forsvarsbygg signere to rammeavtaler for Evenes flystasjon.

Swco Narvik blir tildelt en rammevtale over syv år for for byggeledelse på Evenes. Avtalen har en anslått verdi på rundt 75 millioner kroner. Exact Geo Survey får en syv års rammeavtale for landmåling. Denne har en anslått verdi på rundt 21 millioner kroner.

– Med kontrakten til Sweco ser vi at det lokale næringslivet er i stand til å levere. Det ønsker vi å se mer av, sier Dobloug.

Spiselig for lokale entreprenører

I fortsettelsen ligger det arbeider for over tre milliarder kroner før flystasjonen skal stå klar til å ta i mot både kampfly og maritime patruljefly i 2022.

– Deler av dette kan entreprenørmarkedet bidra til. Noe av dette skal vi også orientere om på onsdag, sier Dobloug.

– Vi skal blant annet si noe om størrelsene på jobbene, slik at de lokale entreprenørene ser at dette er spiselig. Passe stort.

Totalt har Stortinget sagt ja til å bruke 4,2 milliarder kroner for utbyggingen av Evenes. Så langt er det bare delt ut kontrakt for noen få hundre millioner kroner.

Artikkeltags