Gå til sidens hovedinnhold

Evenes Senterparti fører ikke velgerne bak lyset

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I Fremovers leder publisert på nett 07.10.19 og på papir 09.10.19, påstås det at Senterpartiet i Evenes er det partiet som mest av alt har sviktet velgerne i Evenes. Dette begrunnes i en påstand om at vi har en ordførerkandidat som ikke vil bli ordfører. Videre påstås det at Svein Nilsen ikke snakket sant, da han i valgkampen sa at vi ikke utelukket samarbeid med noen. Disse påstandene fra lederen i Fremover er rett og slett helt feil og vi tar sterk avstand fra disse! Svein Nilsen har lyst til å bli ordfører, og vi har vært i sonderinger med alle parti i kommunen.

Like etter valget gikk vi i sonderingsmøter med de ulike partiene én etter én. Evenes Sp er i den situasjonen at vi må samarbeide med to andre parti for å tilhøre et flertall. Etter sonderingene så vi at vi helst ønsket oss et samarbeid med Ap og Høyre, enten politisk eller valgteknisk. Det ville ikke Evenes Høyre. Så dukket valgkaoset opp og videre forhandlinger ble satt på vent. Vår invitasjon til videre forhandlinger med Ap og Høyre stod enda ved lag, da Høyre og Evenes Tverrpolitiske Liste valgte å gå ut med at de gikk for et samarbeid seg imellom. Etter dette valgte vi i Sp og Ap å gå videre med forhandlinger oss imellom og ble enig om en samarbeidsavtale søndag. Det var først i ettertid av at denne avtalen ble inngått, at støtteerklæringene til Svein Nilsen som ordførerkandidat kom fra Høyre og ETL. Da var det allerede for sent. Evenes Sp har inngått en samarbeidsavtale med Evenes Ap og vi står ved lag med de avtalene vi gjør!

Det må heller ikke råde noen tvil om at vi har ønsket oss ordførervervet, men da må det være forankret i en samarbeidsavtale, hvor man vet at ordføreren har støtte politisk både i kommunestyre og formannskap. Aller viktigst er nemlig å få gjennomslag for vår politikk. Vi vil ikke ha ordføreren for enhver pris og vil ikke bryte en avtale for å oppnå et ordførerverv. Et brudd på den samarbeidsavtalen vi har, ville i tillegg bare ha skapt enda mer av den splittelsen, uroen og kaoset som lederen i Fremover mener vår kommune ikke trenger. Dette er dermed et av våre bidrag til den ro og stabilitet som kommunen trenger i den tiden som nå kommer.

Kommentarer til denne saken