Gå til sidens hovedinnhold

Ny rådmann i Evenes

Artikkelen er over 2 år gammel

Rolf M. Lossius (49) er innstilt som ny rådmann i Evenes kommune, opplyser kommunen i en pressemelding.

Torsdag formiddag ble ansettelsesutvalgets inntilling behandlet i administarasjonsutvalget i Evenes kommune. Der var det et enstemmig utvalg som innstilte Lossius som ny rådmann i Evenes. Mandag 28. mai skal Evenes kommunestyre behandle ansettelsen av rådmann.

– Vi har hatt en grundig prosess med ekstern rådgiver, politikere, administrasjon og ansatte-representanter involvert. Søkermassen har vært god, vi har hatt flere godt kvalifiserte kandidater, og utvalget falt til slutt på Rolf M. Lossius, sier Svein Erik Kristiansen, ordfører og leder av ansettelsesutvalget i pressemeldingen.

Les også

Rådmannen i Lødingen søker på rådmannjobben i Evenes. Her er søkerlista

Han understreker imidlertid at det er kommunestyret i plenum som ansetter.

I pressemeldingen går det fram at Rolf M. Lossius i dag driver konsulentselskap, samt innehar verv som styreleder i Vesterålen Næringslivssamarbeid, og jobber med eiendomsutvikling.

Lossius har god erfaring fra utbyggingsprosjekter samt bred ledererfaring fra offentlige virksomheter gjennom sin erfaring som rådmann i Sortland kommune og ulike lederstillinger i NAV. Han er utdannet Cand. mag. ved Universitetet i Bergen, i tillegg til juridiske-, økonomiske-, psykologiske fag fra universitet og høyskole.

Les også

Stine blir den nye rådmannen i Evenes

Han er opprinnelig fra Møre- og Romsdal men bodd over halve livet sitt i Nord-Norge.

– Dette er en viktig og spennende jobb i en kommune hvor vi har muligheter for vekst og utvikling. Jeg ønsker å bidra i dette arbeidet, og er glad for innstillingen, men ønsker ikke å si mer før eventuelt etter kommunestyrets behandling, sier Rolf M. Lossius i meldingen fra Evenes kommune.

Kommentarer til denne saken